TÜ teaduskool kuulutab välja Jaan Tallinna stipendiumi konkursi

TÜ teaduskooli Jaan Tallinna stipendium on mõeldud osalemiseks kas 17.07–21.07 või 31.07–04.08.2019 USAs San Franciscos toimuval Center for Applied Rationality (CFAR) korraldatud ratsionaalsusseminaril.

Ratsionaalsusseminaride eesmärk on aidata osalejatel aru saada oma otsustest ja käitumisest ning nende üle parem kontroll saavutada. Meetodid, mida õpetatakse, on inspireeritud tõenäosus- ja otsustusteooriast, kombineerituna kognitiivteaduste leidudega selle kohta, kuidas inimeste ajud tegelikult töötavad ja kuidas neid saab paremaks treenida. CFAR on loonud katsetuste ja teaduse põhjal ratsionaalsustehnikaid selleks, et teha täpsemaid ennustusi, vältida enesepettusi ning motiveerida ennast paremini tegutsema. Seminaridel käsitletakse näiteks selliseid teemasid: kuidas hinnata vastuolulisi intuitsioone erinevatest allikatest, nagu näiteks kõhutunne, analüütiline mõtlemine ja teiste arvamused; kuidas oma harjumusi ümber kujundada ja muuta ning kuidas uusi oskusi kiiremini õppida.

Ratsionaalsusseminar algab esimesel päeval avamis- ja tutvumispaneeliga, kus kõigil on võimalik korraldajate ja osalejatega tuttavaks saada. Järgmised neli päeva on sisustatud tihedalt plaanipäraste tundidega. Seminari viimane päev on pühendatud eelnevate päevade jooksul omandatud materjali ning vilumuse süstemaatilisele analüüsile ja rakendamisele. Seminar lõpeb seltskondliku üritusega, kuhu kaasatakse ka eelnevatel seminaridel osalenud isikuid, kes jagavad oma kogemusi, kuidas nad on õpitut elus rakendanud.

Välja jagatakse kuni 6 stipendiumit (3 stipendiumit kummalegi seminarile), mis katab sõidukulud seminarile, ööbimiskulud, seminarist osavõtutasu ning toitlustuse seminari ajal.

Stipendiumile on oodatud kandideerima 18 – 40-aastased Eesti kodakondsusega riiklikel ja/või rahvusvahelistel olümpiaadidel ja/või võistlustel ja/või teadustööde konkurssidel edukalt osalenud ühiskondlikult aktiivsed isikud. Loe stipendiumi ja seminari kohta  täpsemalt. Lisaks vaata teaduskooli blogi.

Kandideerimisdokumente saab saata kuni 22. aprillini 2019.

Stipendiumikomisjon teeb laekunud avalduste põhjal 29. aprilliks valiku, millest annab kandidaatidele e-kirja teel teada.

Enne lõplikku seminaril osalemise kinnitamist teeb CFAR’i kontaktisik iga kandidaadiga Skype’i intervjuu, mille käigus saab osaleja täpse ülevaate seminarist ning korraldaja osaleja sobivusest.

Lõpliku nimekirja selgumisel korraldab TÜ teaduskool kandidaatide CFAR’i seminarile lähetamise.

Lisainfo: Marek Järvik: marek.jarvik@ut.ee, tel: 5177091

Kommenteerimine on suletud