Euroopa Teaduspilve teemaline seminar 20. juunil 2019 Tallinnas

20. juunil 2019 toimub Tallinnas Euroopa Teaduspilve teemaline seminar “Building Open Science in Europe: The road ahead for the EOSC community”.

Avatud teaduse eesmärkide elluviimiseks käivitas Euroopa Komisjon 2016. aastal Euroopa Pilveinitsiatiivi. Selle raames luuakse Euroopa Teaduspilv (EOSC – European Open Science Cloud, https://www.eosc-portal.eu/) – üleeuroopaline virtuaalne tööriist, mille eesmärk on muuta teadus veelgi efektiivsemaks ja produktiivsemaks võimaldades Euroopa teadlastel jagada, analüüsida ja taaskasutada teadusandmeid usaldusväärses keskkonnas olenemata teadusvaldkondadest, tehnoloogiatest ja riigipiiridest. EOSC-i loomisesse panustavad Euroopa Komisjoni ja liikmesriikide kõrval ka paljud Euroopa teadustaristud ja e-infrastruktuurid. Ürituse raames antakse ülevaade senitoimunud arengutest ning arutatakse, millised on edasised väljakutsed ja sammud, kuidas saaks EOSC-i teadlaste jaoks edukalt rakendada.

Üritus toimub H2020-st rahastatud projekti “eInfraCentral” raames, mis on üks põhilistest EOSC-i loomisega ellukutsutud projektidest. Projekti konsortsiumisse kuuluvad EFIS Centre, JNP, Ateena Ülikool, Hannoveri Leibnitzi Ülikool ning Euroopa viis suuremat e-infrastruktuuri: European Grid Initiative, EUDAT, GEANT, OpenAire ja PRACE.

 

Ürituse koduleht https://indico.cern.ch/event/807574/overview
Ürituse kava https://indico.cern.ch/event/807574/timetable/#20190620.detailed
Registreerumine https://indico.cern.ch/event/807574/registrations/49809/

 

Täiendav info Eesti Teadusagentuuris

Priit Tamm
Teadustaristu valdkonna juht
SA Eesti Teadusagentuur
priit.tamm@etag.ee

Kommenteerimine on suletud