Tarmo Soomere sai kätte pressisõbra ruupori

Eesti Ajalehtede Liit (EALL) andis täna, 28. detsembril Tartus Eesti Teadusagentuuris üle pressisõbra ruupori Eesti Teaduste Akadeemia presidendile Tarmo Soomerele.

Ruupori üle andnud EALLi tegevjuht Mart Raudsaar kommenteeris: „Eesti väljaannetel on Tarmo Soomerega olnud äärmiselt hea koostöö. Kui on vaja olnud kommentaari või soovitust, kelle poole kommentaari saamiseks pöörduda, siis on Tarmo Soomere olnud alati nõus lahkesti aitama.“

EALLi liikmeslehtede peatoimetajad valisid detsembri alguses toimunud koosolekul Tarmo Soomere pressisõbraks, sest ta on avanud avalikkusele Teaduste Akadeemia aknad ja uksed. Lisaks on Tarmo Soomere peatoimetajate arvates väga hea suhtleja ning on teinud palju teaduse populariseerimiseks ajakirjanduse vahendusel viisil, nagu seda Teaduste Akadeemias varem ei tehtud.

„Fakt, et tänavuseks pressisõbraks valiti Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, on väga rõõmustav ja tähenduslik. See on pressimaailma tunnustus akadeemik Soomerele kui sõnaosavale ja suhtlusvalmis teadlasele, aga tema kaudu on see ka viide teaduse olulisusele. Seepärast on ka teadlaskonnal ja teaduskorraldajatel põhjust tunnustada Tarmo Soomeret kui osavat teadusilma ja ühiskonna vahelise ukse avajat,“ sõnas preemia üleandmist kommenteerides Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees Andres Koppel.

Tarmo Soomere sai auhinnaks nimelise ruupori, mille autor on metallikunstnik Ive-Maria Köögard.

Lisainfo: EALL, 6461005

Kommenteerimine on suletud