Üliõpilaste teadustööde riiklik konkurss tunnustab silmapaistvaid teadustöid kõigis valdkondades

Teisipäeval, 5. detsembril kell 13-17 autasustatakse Tartus, Haridus- ja Teadusministeeriumi saalis (Munga 18) üliõpilaste teadustööde riikliku konkursi parimaid.  Üle antakse riiklikud preemiad, Eesti Teaduste Akadeemia presidendi eripreemiad ning tänavu esmakordselt koos nendega ka Sotsiaalministeeriumi eripreemiad.

Üliõpilaste teadustööde konkursi eesmärk on väärtustada teadustööd üliõpilaste seas, tõsta üliõpilaste aktiivsust ning avaldada tunnustust väljapaistvaid tulemusi saavutanud autoritele. Üliõpilaste teadustööde riiklik konkurss toimub Eestis juba alates 1991. aastast. Viimase kümne aasta jooksul on konkursile esitatud üle 4900 teadustöö. Konkurss toimub koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Teaduste Akadeemia ja Sotsiaalministeeriumiga.

Konkursi preemiafond on tänavu 70 877,79  eurot. Riiklikud preemiad kolmel õppetasemel ja neljas teadusvaldkonnas annab üle haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak. Lisaks valdkondlikele preemiatele antakse välja kaks tasemete ja valdkondade-ülest peapreemiat.

Eesti Teaduste Akadeemia eripreemiad „lootustandvate sähvatuste eest“; „elegantseima üliõpilastöö eest“  ja „ebatraditsioonilise üliõpilastöö eest“  annab üle Eesti Teaduste Akadeemia president akadeemik Tarmo Soomere.

Sotsiaalministeeriumi eripreemiad sotsiaalvaldkonnas ning tervise- ja töövaldkonnas annab üle sotsiaalministeeriumi nõunik Nele Gerberson.

Preemiate üleandmisele eelnevalt tutvustavad hindamiskomisjoni poolt välja valitud silmapaistvamaid konkursitöid autorid ise. Tänavu esitati konkursile 521 tööd, enim töid esitati ühiskonnateaduste ja kultuuri valdkonnas.

Üliõpilaste teadustööde konkursi autasustamise ajakava

Lisainformatsioon:
Sirli Taniloo, konkursi koordinaator, tel 52 60 562; sirli.taniloo@etag.ee

Riina Aav, konkursi komisjoni esinaine, tel 56 499 768; riina.aav@ttu.ee

Kommenteerimine on suletud