Sümpoosion “Teaduse panus Läänemere elusressursside jätkusuutlikusse kasutamisse” 17.-19.10 Tallinnas

Alates 17. oktoobrist kogunevad Tallinnasse enam kui 130 mereteadlast, teadusasutuste, agentuuride ja erialaliitude esindajat ning teaduspoliitika eksperti 14 erinevast riigist, et osaleda 19. oktoobrini kestval Eesti eesistumise ürituste raames toimuval sümpoosionil “Teaduse panus Läänemere elusressursside jätkusuutlikusse kasutamisse”. Läänemere riikide (Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Taani, Poola, Saksamaa) kõrval on esindatud Austria, Holland ja Norra. Kõige kaugemad külalised saabuvad USAst ja Kanadast

Sümpoosioni korraldavad kaks edukat Eesti partnerite osalusega BONUS programmi projekti – INSPIRE (koordineerib Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituut) ja BIO-C3 (osaleb partnerina Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituut) Tallinna Ülikooli konverentsikeskuses (Narva mnt. 29). BONUS programmi eesmärgiks on saada andmeid Läänemere merekeskkonna kaitse komisjoni HELCOM, EL-i merestrateegiadirektiivi ja paljude riiklike, piirkondlike ja eurooplaste kestva arengu poliitiliste programmide elluviimiseks. Eelkõige on programm mõeldud Läänemere ökosüsteemi eluvõime turvamise uurimiseks, väiksemas mahus toetatakse projekte, mis on suunatud  innovaatiliste tehnoloogiliste lahenduste arendamisele.

Sümpoosionil sünteesitakse olulisemad uued teadmised Läänemere bioloogilisest mitmekesisusest ja meie olulisemate töönduskalade ökoloogiast, muuhulgas seostatuna kliimamuutuste ja erinevate inimtekkeliste surveteguritega. Mere elusvarude säästlikumaks majandamiseks pakutakse välja uued ja edasiarendatud seisundi hindamise metoodikad ning praktilised e-lahendused, mis aitavad kaasa mitmete regionaalsete ja EL seadusandlike aktide täitmisele.

Üritus koosneb viiest teemasessioonist ja postersessioonist. Kolmandal päeval toimub huvirühmade paneeldiskussioon, kus arutletakse erinevate huvide integreerimise üle ökosüsteemi jätkusuutlikul juhtimisel, põhiliste probleemide üle kalavarude jätkusuutlikul ja tasakaalustatud majandamisel ning teaduse ja poliitika/juhtimise vajaduste ühitamise eest seisvate väljakutsete üle.

Sümpoosioni detailne kava ja ettekannete teeside kogumik on kättesaadavad aadressil http://www.bonus-inspire.org/symposium

Täiendav info:
Henn Ojaveer
henn.ojaveer@ut.ee

 

Kommenteerimine on suletud