Õpilaste teadusfestival toob kokku parimad uurimistööde tegijad ja teadushuvilised

Eesti Teadusagentuur korraldab 27.-28. aprillil Õpilaste teadusfestivali, mis on aasta tähtsündmus kooliõpilaste uurimistööde tutvustamisel ja tunnustamisel. Pääs teadusfestivalile on prii ja oodatud kõik huvilised!

Tallinna lauluväljakul toimuval üritusel esinevad stendiettekannetega õpilaste teadustööde riikliku konkursi 83 parimat, kelle hulgast selguvad 28. aprillil preemiate ja eriauhindade saajad.

Teadusfestivali külastama on oodatud kõik huvilised – lisaks võimalusele tutvuda õpilaste teadustöödega pakub tihe festivaliprogramm vaheldusrikast koolivälist õpet, mis rikastab õppetööd. Toimub põnevaid etteasteid, mänge ja katseid; esinevad teadusteatrid, osaleda saab töötubades ja nautida suure lava programmi. Oma esimesi teadusprojekte tutvustavad ka algkooliõpilased.

Riikliku konkursi parimate autasustamine algab 28. aprillil kl 14.15.

Õpilaste teadusfestivali finantseeritakse ERF TeaMe+ tegevustest. Festivali kohta leiab täiendavat infot teadusagentuuri veebilehelt. Samuti saab veebis tutvuda lõppvooru jõudnud tööde nimekirjaga.

Õpilaste teadustööde riikliku konkursi eesmärk on toetada koolides toimuvat uurimuslikku õpet ning tunnustada uurimistööga tegelevaid noori ja nende juhendajaid. Uurimistöö või praktilise töö koostamine on Eestis põhikooli ja gümnaasiumi lõpetamise üheks tingimuseks. 16. korda toimuvale konkursile esitati sel aastal 136 tööd 50 koolist. Konkursi auhinnafond on 11 400 eurot ja riiklike preemiatega tunnustatakse nii tööde autoreid kui nende juhendajaid.

Konkursil valitakse Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursile ning USAs toimuvale maailma suurimale õpilaste teadusprojektide konkursile Intel ISEF. Oma lemmiku saavad valida ka teadusfestivali külastajad.

2017 aasta Euroopa Liidu noorte teadlaste konkurss toimub 22. – 27. septembril Tallinnas.

Lisainfo:

festival – Margit Meiesaar, programmijuht, 55649214,  margit.meiesaar@etag.ee

konkurss – Terje Tuisk, teaduse populariseerimise osakonna juhataja, 5110 356, terje.tuisk@etag.ee

 

 

Kommenteerimine on suletud