ConhIT ettevõtlusmessil Berliinis tutvustatakse esimest korda Eesti teadust

25. – 27. aprillini toimub Saksamaal Berliinis tervishoiualase infotehnoloogia erialamess conhIT, kus Eesti osaleb ühisstendiga „Estonia – eHealth Society“. Esimest korda on messil ettevõtete kõrval esindatud ka Eesti teadus. IT-tervishoiu alast tippsündmust Berliinis külastavad erialainimesed rohkem kui 40st riigist üle maailma.

„Eestit tuntakse e-tervise ja personaalmeditsiini riigina. Näitame külastajatele, kuidas tänu teadusasutuste heale koostööle meditsiini ning IT valdkonna ettevõtetega on Eestis viimase 10 aastaga välja arendanud erinevad e-tervise rakendused,“ selgitas teaduse väljapaneku koordinaator, Eesti Teadusagentuuri algatuse Research in Estonia turundusjuht Liis Livin.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) esindab messil e-meditsiini keskuse professor, doktor Peeter Ross, kes tutvustab tervisetehnoloogiate ja e-tervise süsteemi arengut Eestis, e-tervise alast teadustööd ning tervisetehnoloogia õppekava, mida TTÜ ainsana Euroopas pakub.

Peeter Rossi hinnangul annab mess hea võimaluse tutvustada Saksamaa tervishoiu IT ettevõtetele Eestis tehtavat e-tervise teadus- ja arendustööd ning leida koostööpartnereid. Samuti näeb professor Ross suurt potentsiaali TTÜ ja Saksa ülikoolide koostööl. „Euroopas on algamas justkui teine laine e-tervise süsteemide arendamisel – suuremad riigid, sealhulgas Saksamaa, on pärast Põhjamaades ja Eestis kasutusele võetud üleriigiliste tervise infosüsteemide edukat rakendamist asunud märkimisväärselt investeerima oma riikide sarnastesse süsteemidesse“ tõdeb Ross.

Eesti ühisstend nr b-107 asub ConhIT messiala hallis 2.2. Lisaks TTÜ-le on Eesti stendil eksponentideks: AS Helmes, AS Nortal AS, OÜ Bait Partner ja Estonian Connected Health Cluster.

Teaduse ekspositsiooni korraldab Eesti Teadusagentuuri algatus „Research in Estonia“ koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga. Eesti ühisstendi tervikuna koordineerib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

ConhIT ametlik kodulehekülg: http://www.conhit.de/en/

 

Foto 2016 Eesti ühisstendist ConhIT messil.

 

Kontakt:

Reimo Rehkli
Research in Estonia turundusspetsialist
Tel: 730 0328

Avaleht


http://researchinestonia.eu/

Kommenteerimine on suletud