Rahvusvaheline teaduseetika konverents kutsub läbi rääkima head teadustava

Tartu ülikooli eetikakeskus korraldab koostöös Eesti Teadusagentuuriga 10. veebruaril 2017 rahvusvahelise konverentsi “Aus teadus – mõtestades head teadustava”, kus arutletakse, kuidas edendada head teadust ja piiritleda väärkäitumist ning küsitavaid praktikaid.

„Teadustöö tegemise mängureeglid on muutunud üha keerulisemaks,“ ütleb konverentsi peakorraldaja, eetikakeskuse juhataja professor Margit Sutrop. „Teadlased ootavad ülikoolidelt ja teadusasutustelt nõu ja tuge, et muutuvate nõudmistega kaasas käia. Seetõttu rõhutab konverents organisatsiooni rolli hea teaduse tegemisel. Ootame osalema nii teadlasi kui ka kõiki juhte, kellest sõltub organisatsioonikultuuri kujundamine.“

Konverentsil esinevad Euroopa Komisjoni eetikarühma juht dr Isidoros Karatzas, Soome teaduseetika nõuandva kogu juht professor Krista Varantola, Stanfordi ülikooli vanemteadur dr Daniele Fanelli ja Norra tööuuringute instituudi vanemteadur prof Eric Breit. Prof Margit Sutropi ettekande “Miks on vaja Eesti head teadustava?” järel arutlevad prof Toivo Maimetsa juhitavas paneeldiskussioonis Eesti hea teadustava vajalikkuse üle avalik-õiguslike ülikoolide esindajad ja Eesti Teadusagentuuri ning Teaduste Akadeemia esindajad. Konverentsi eesti- ja ingliskeelsed töötoad pakuvad teadlastele võimalust Eesti hea teadustava loomises kaasa rääkida.

Konverentsil tutvustatakse esimest tööversiooni Eesti heast teadustavast, mille on koostanud Tartu ülikooli eetikakeskus koostöös Eesti Teadusagentuuri töögrupiga, kus osalevad avalik-õiguslike ülikoolide, Teaduste Akadeemia ning Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajad.

Konverents toimub 10. veebruaril Tartu Ülikooli peahoones.

Lisainfo ja registreerumine

 

 

Katrin Velbaum
Tel 5519184
katrin.velbaum@ut.ee

Kommenteerimine on suletud