Eesti teaduse populariseerimise riiklikud auhinnad 2016 antakse üle 23. novembril

Tänavused Eesti teaduse populariseerimise auhinna saajad kuulutatakse välja 23. novembril kell 16.30 Eesti Rahva Muuseumis toimuval teaduskommunikatsiooni konverentsil „Teadus meediastunud maailmas“.

Üksteist auhinda koos riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija märkidega annavad üle Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Indrek Reimand ja konkursi hindamiskomisjoni esimees, akadeemik Enn Tõugu.

Teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja Terje Tuisu sõnul on teaduse populariseerimise riiklik auhinnakonkurss aastaid olnud pea ainus võimalus teaduse populariseerimisega tegelevaid inimesi tunnustada ja seetõttu on auhinna pälvimine neile väga oluline ja tähenduslik sündmus. „Tegevused teaduse populariseerimise valdkonnas on väga kõrgel tasemel ja praktiliselt kõik sel aastal auhinnale kandideerinud tegevustest on laia kõlapinnaga ja väga tulemuslikud“ kommenteeris Terje Tuisk.

Teaduse populariseerimise auhinda annavad ühiselt välja Eesti Teadusagentuur ja Eesti Teaduste Akadeemia, rahastab Haridus- ja teadusministeerium. Auhinnafond 21 500 eurot jaguneb võitjate vahel kuues kategoorias järgnevalt:

1) Tiiu Silla nimeline elutööpreemia (6500 eurot)
2) Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine audio-visuaalse ja elektroonilise meedia abil (peapreemia 2200 eurot, II preemia 800 eurot)
3) Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine trükisõna abil (peapreemia 2200 eurot, II preemia 800 eurot)
4) Tegevused/tegevuste sarjad teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel (peapreemia 2200 eurot, II preemia 800 eurot)
5) Parim teadust ja tehnoloogiat populariseeriv teadlane, ajakirjanik, õpetaja (peapreemia 2200 eurot, II preemia 800 eurot)
6) Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel (peapreemia 2200 eurot, II preemia 800 eurot)

Teaduse populariseerimise auhindu on välja antud alates 2006. aastast.

Konkursi kõrgeima, Tiiu Silla nimelise elutöö preemiaga on läbi aastate pärjatud elutööpreemiale nime andnud Tiiu Sild, astronoomiat populariseerinud Jaak ja Helle Jaaniste ning Mare Ruusalepp, andekate noorte ja andekuse uurija, TÜ teaduskooli kauaaegne juht Viire Sepp, teadusajaloolane ja keemik, TÜ ajaloo muuseumi kaasasutaja Tullio Ilomets.

 

Konkursi koduleht

Lisainfo: Katrin Saart, 5695 5985; e-post katrin.saart@etag.ee; Terje Tuisk, tel 511 0356; e-post terje.tuisk@etag.ee

Kommenteerimine on suletud