Teaduse ja ettevõtluse ühisosa suurendamine peab saama prioriteediks

Reedel, 14. oktoobril toimub Riigikogu konverentsisaalis kolmas teaduspoliitika konverents „Teadus kui Eesti arengumootor III – Ühisosa otsides“. Seekord keskendub arutelu teaduse ja ettevõtluse ühisosa suurendamisele, mis annaks tõuke meie majanduse arengule kallimate töökohtade ja suurema lisandväärtuse suunas.

Küsime, mida ettevõtjad ootavad teadlastelt, mida teadlased ettevõtjatelt ja kuidas saaks riik seda suhtlust paremini toimima panna? Millised on ettevõtjate, teadlaste ja poliitikakujundajate vastastikused ootused selleks, et kasvatada ettevõtete konkurentsivõimet ning teaduse ühiskondlikku rolli?

Konverentsi peaesinejatena astuvad üles Robert Kitt, Swedbank Eesti juhatuse esimees, peadirektor; Indrek Reimand, Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler;  Elar Vilt, AS Kodumaja arendusdirektor ja akadeemik Jaak Vilo, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi juhataja, bioinformaatika professor.

Konverentsi korraldavad Eesti Teadusagentuur, Rektorite Nõukogu, Teaduste Akadeemia ning Haridus ja Teadusministeerium koostöös Riigikogu kultuurikomisjoniga.

Konverentsi ettekannetega saate tutvuda siin: http://www.etag.ee/uritus/konverents-teadus-kui-eesti-arengumootor-uhisosa-otsides/ 

Varasemad konverentsid:

2015 „Teadus kui Eesti arengumootor. Kas mõtleme veel või teeme ära?“

2014  Eesti teadus meie riigi kestlikkuse hoidjana: väljakutsed ja võimalused?

 

Lisainfo: Karin Jaanson, teadusagentuuri tegevjuht, tel 731 7348; e-post  karin.jaanson@etag.ee

Kommenteerimine on suletud