Konverents 2016 „Teadus meediastunud maailmas“ toimub 23. novembril kell 10-18 Tartus Eesti Rahva Muuseumis

Üha keerukamaks muutuvas maailmas peaks teadmistepõhise mõtteviisi kujundamine  olema nii ajakirjanike kui teadlaste suur ülesanne. Teadusel võiks olla palju suurem osa meie igapäevases meediadoosis, et aidata meil teha teadlikumaid otsuseid.

Konverentsile on oodatud ajakirjanikud, teadlased ja teadusadministraatorid, et  üheskoos mõelda ja arutleda teaduse laiema kajastamise teemal ühiskonnas. Eesti Päevalehe ajakirjanik Tuuli Jõesaar kõneleb ajakirjanduse vastutusest teadusteemade kajastamisel, teadlase seisukohast avab sama teemat Eesti Teaduste Akadeemia president rannikutehnika professor, akadeemik Tarmo Soomere.

Andmeajakirjanduse ekspert Jonathan Stoneman (UK) ning Margus Järv Eesti Ekspressist toovad häid näiteid andmeajakirjandusest ning avatud andmete kasutamisest. Statistikaameti esindaja räägib andmeanalüüsi lõksude vältimisest.

Teadusteemade kajastamisega seotut tutvustavad Margus Mets Postimehest ning Rain Väät Äripäev AS-st.

Küsimusele, kuidas pakkuda sisukat ja harivat teaduskajastust, otsivad Priit Hõbemäe juhitud diskussioonis vastuseid füüsik Andi Hektor, professor Irja Lutsar, teadusajakirjanik Marju Himma ERR portaalidest ning tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa.

Konverentsi lauaaruteludes on võimalik kõigil osalejatel kaasa lüüa.

Registreerimine:

http://www.etag.ee/tegevused/teadpop/teaduskommunikatsiooni-konverentsid/teaduskommunikatsiooni-konverents-2016-teadus-meediastunud-maailmas/

NB! Kohtade arv on piiratud!

 

Lisainfo: Margit Meiesaar, tel 55649214, e-post margit.meiesaar@etag.ee

Kommenteerimine on suletud