Tänasest alates saab esitada kandidaate Eesti teaduse populariseerimise auhinnale

Eesti Teadusagentuur ja Eesti Teaduste Akadeemia ootavad teaduse ja tehnoloogia populariseerimise auhinnale kandideerima kõiki, kes on silma paistnud teaduse, teadussaavutuste ja teadlaste töö tutvustamisega laiemale avalikkusele. Auhinnataotluste esitamise tähtaeg on 15. september 2016.  Taotlusvormi saab täita aadressil www.etag.ee/konkursid. Konkursi tulemused avalikustatakse 23. novembril toimuval teaduskommunikatsiooni konverentsil.

Konkursi auhinnafond on 21 500 eurot ja auhindu antakse välja kuues kategoorias:

1. Tiiu Silla nimeline elutöö preemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest.
2. Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine audio-visuaalse ja elektroonilise meedia abil.
3. Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine trükisõna abil (artiklid, artiklite sarjad, raamatud vms).
4. Tegevused/tegevuste sarjad teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel.
5. Parim teadust ja tehnoloogiat populariseeriv teadlane, ajakirjanik, õpetaja vms.
6. Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel.

Möödunud aastal  pälvis Tiiu Silla nimelise elutöö preemia Mare Ruusalepp  – väsimatu astronoomia ja tähistaeva tutvustaja Tõravere Observatooriumis. Teistes kategooriates said tunnustuse Rahvusringhäälingu ja Tartu ülikooli ühine teadusportaal Novaator; esimese Eesti koolide teadusteatrite festivali korraldaja, Viljandi Gümnaasiumi õpetaja Ave Vitsut; pool sajandit ilmunud teadusajakiri Horisont;  noorte teadusvõistluse „Teaduslahing“ algataja ja koordinaator Kristi Parro MTÜ-st Elus Teadus jt.

Auhinda rahastab Haridus- ja Teadusministeerium ning seda annavad koostöös välja Eesti Teaduste Akadeemia ja Eesti Teadusagentuur. Eesti teaduse populariseerimise auhinda antakse välja alates 2006. aastast.

Kõigil Eesti teaduse populariseerimise auhinnakonkursil tunnustuse saanutel on õigus kasutada “Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija” märki, mis on kvaliteedi ja usalduse märk selle valdkonna tegijaile. Märk loodi selleks, et heade teadusteavitajate töö senisest enam silma paistaks.

Täiendav informatsioon konkursi kohta:

http://www.etag.ee/tegevused/konkursid/eesti-teaduse-populariseerimise-auhind/

 

Kontakt ja lisainfo
Katrin Saart
Eesti Teadusagentuur
Tel 730 0378
E-post katrin.saart@etag.ee

Kommenteerimine on suletud