Eesti teadus-startup Guaana jagab 10% ettevõttest teadlastele

Eesti startup Guaana jagab tasuta 10 protsenti ettevõttest kuni 100 000 teadlasele üle maailma, et koos luua ühtne formaat teadusprojektidele. Guaana arendab veebiplatvormi ühendamaks teadlasi üle kogu maailma, et toetada nende omavahelist koostööd tänapäeva tehnoloogiliste vahenditega.

“Meie missioon on luua ühtne formaat teaduslike projektide jaoks, mis koondab kogu protsessi algsest ideest ja katse-disainist kuni meetodite ja analüüsini, katsetulemused ja laboratooriumipäevikud ning tagasiside ja ettepanekud projekti arendamiseks,” ütles Guaana tegevjuht Marko Russiver.

“Tulevikus on võimalik teadlastel ja tudengitel vaadata teadusartikli “sisse” ja uurida kuidas jõuti järeldusteni. See on meie eesmärk. Selline tehniline lahendus võimendaks arengut igas teadusharus.”

Liituda saavad kõik isikud, kes mingil viisil teadusesse panustavad. Selleks tuleb täita lühike taotlus ning ühineda varasemate liitujatega ülikoolidest nagu Stanford, Oxford ja Massachusetts Institute of Technology (MIT), ning juhtivatest teadusorganisatsioonidest nagu Euroopa Tuumauuringute Keskus (CERN), Euroopa Kosmoseagentuur (ESA), USA Riiklik Aeronautika- ja Kosmosevalitsus (NASA) ja Google X.

“Kinkides kasutajatele osaluse ettevõttest on meie viis tänada varajasi liitujaid ja samas pakkuda neile võimalus kaasa rääkida Guaana edaspidises arengus. Me soovime et meie kasutajatel oleks omanditunne, ja et see omakorda inspireeriks neid osalema parema tuleviku loomisprotsessis mida teadusmaailm on kaua oodanud,” lisas Edgar Aronov, Guaana kaasasutaja.

Guaana missiooniks on muuta teadustöö läbipaistvamaks ning suurendada koostööd erinevate ekspertide vahel.

“Siiamaani on teadlaste huvi ja toetus olnud suur ning on tekkimas ühine arusaam, kuidas teaduslikke protsesse muuta. Möödunud nädalal avasime kampaania praegustele kasutajatele, see levis kiirelt läbi sotsiaalmeedia ning sai suure tähelepanu osaliseks mõne tunniga,” lisas Russiver.

Tallinna Telliskivi loomelinnakus asuv Guaana asutati 2014 Marko Russiveri ja Edgar Aronovi poolt.

Artikkel on ilmunud veebilehel: http://geenius.ee/uudis/eesti-teadus-startup-guaana-jagab-10-ettevottest-teadlastele

Hans Lõugas

Kommenteerimine on suletud