Brüsseli büroo edastatavad üritused (aprill-juuni 2016)

 

Brüsseli büroo edastatavad üritused

Märts 2016

 

Alljärgnevad üritused kajastuvad samuti eestikeelses Horisont 2020 kalendris.

Üldised teadus- ja innovatsiooniüritused

Lingid ELi teadusürituste kalendritele:

  • Euroopa Komisjoni Teaduse ja Innovatsiooni peadirektoraadi ürituste kalender
  • Euroopa Komisjoni siseturu, tööstuse, ettevõtluse ja VKEde peadirektoraadi ürituste kalender
  • Euroopa Komisjoni Keskkonna peadirektoraadi ürituste kalender
  • Ingliskeelsed Horisont 2020 üritused ja üldine info

Töökoda: Regionaalne kasv tööstustehnoloogiast
12.04.16 Covent Garden Building, Place Rogier 16, Brüssel
Euroopa Komisjoni korraldatud töökoja eesmärk on toetada teadusuuringute ja innovatsiooni intelligentse spetsialiseerumise strateegiat (ingl. research and innovation smart specialization strategy – RIS3) ja soodustada dialoogi ja ideede vahetust erinevate huvirühmade vahel. Ürituse sihtgrupiks on Horisont 2020 võtmetehnoloogiate (ingl. Key Enabling Technologies – KETs) programmi osalejad ning riiklikud ja piirkondlikud asutused, mis tegelevad RIS3 ja/või struktuurifondide rakendamisega.

Jätkusuutliku tuumaenergia konverents
12.-14.04.16 East Midlands Conference Centre, Nottingham
Konverentsil arutatakse kogu tuumakütuse tsüklit hällist hauani, eriti keskendutakse reaktorisüsteemidele, tuleviku süsteemidele ja kütustele, arenenud kütusetsüklitele ning dekomissioneerimise ja jäätmekäitluse väljakutsetele.

Euroopa Innovatsiooni Nõukogu – Kuidas see aitab piirkondi? Poliitika õpikoda
13.04.16 Ile de France Europe, Rue Montoyer 10, 1000 Brüssel
Euroopa Regionaaluuringute ja –innovatsiooni Võrgustiku (ingl. European Regions Research and Innovation Network – ERRIN) korraldatud õpikoda toob kokku eksperdid Euroopa Komisjonist ja muudest võrgustikest, et aidata ERRINil arendada lõplik seisukoht Euroopa Innovatsiooni Nõukogu potentsiaalist lahendada Euroopa innovatsiooni probleemid ja teha Euroopast edasiviiv jõud.

Transpordi Uuringute Areen 2016
18.-21.04.16 PGE Narodowy, Varssavi
Transpordi Uuringute Areen (ingl. Transport Research Arena) on kõige olulisem transpordi uuringute üritus Euroopas. Konverents toob kokku peamised huvirühmad – teadlased, eksperdid, operatoorid, tööstuse ja poliitikakujundajad – et aidata kaasa innovatsioonile jätkusuutlikus mobiilsuses Euroopas.

E-tervise konverents
27.04.16 Rootsi alaline esindus ELi juures, Square de Meeûs 30, 1000 Brussels
Konverentsi (ingl. Fibre enabling eHealth conference) teemadeks on tervishoiu digitaliseerimine ja pilootprojektid Põhjamaades. Üritus on viimane konverents “Ühendatud tervise projekti” raames. Projekti eesmärk on katsetada tervisetehnoloogia rakendusi ja arendada kaugteenuseid sotsiaal- ja tervishoiusektoris.

Regionaalinnovatsiooni Monitor Pluss – tööstuse 4.0 innovatsioonikogukonna ja intelligentsete süsteemide ühendamine
27.04.16 Ile de France Europe, Rue Montoyer 10, 1000 Brüssel
Regionaalinnovatsiooni Monitor Pluss (ingl. Regional Innovation Monitor Plus) korraldab esimest kahest 2016. aasta üritusest eesmärgiga tuua kokku innovatsioonikogukond erinevatest Euroopa piirkondadest, et nad saaksid avaldada oma arvamust ja suurendada edu ELi rahastamise saamisel. Töötuba pakub osalejatele võimalust luua uusi ärisidemeid.

Horisont 2020 NMP partnerlusüritus
12.05.16 Favorite Parkhotel Mainz, Karl-Weisel-Strasse1, 55131 Mainz
Partnerlusürituse teemaks on Horisont 2020 valdkond – nanotehnoloogiad, kõrgtehnoloogilised materjalid, biotehnoloogiad, kõrgtehnoloogiline tootmine ja töötlemine (NMP) (ingl. Nanotechnologies and Advanced Materials, Biotechnologies, Advanced Manufacturing and Processing – NMBP). Ürituse eesmärk on esitada Horisont 2020 2016-2017 NMP tööprogrammi 2017. aasta teemasid ning valmistuda tulevateks koostöödeks osalejate vahel.

Euroopa Biomassi Konverents ja Näitus (EUBCE) 2016
06.-09.06.16 RAI Amsterdam Exhibition and Convention Centre, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam
Amsterdamis toimuv 24. Euroopa Biomassi Konverents ja Näitus (EUBCE) on maailma juhtiv rahvusvaheline platvorm dialoogi edendamiseks teadusuuringute, tööstuse, poliitika ja biomassi ettevõtete vahel. Ürituse eesmärk on esitleda ja arutada viimaseid arenguid ja uuendusi biomassi ja bioenergia valdkonnas ja edendada äritegevust.

Euroopa Liidu Jätkusuutliku Energeetika Nädala (EUSEW) Konverents
14.-16.06.16 Euroopa Komisjoni Charlemagne’i hoone, Rue de la Loi 170, 1000 Brüssel ja Residence Palace, Rue de la Loi 155, 1000 Brüssel
Brüsselis toimuv konverents toob kohale riigiasutused, energiafirmad, teadusasutused, valitsusvälised organisatsioonid, ettevõtted ja tarbijad, et jagada parimaid tavasid ja inspireerivaid ideid, kuidas saavutada varustuskindel, puhas ja tõhus energia.

“Kuidas luua töökohti, kasvu ja investeeringuid teadmistepõhises majanduses – Norra väljavaated”
22.06.16 Norway House, 17 Rue Archimède, 1000 Brüssel
Norra Missioon Euroopa Liidu juures korraldab Norra päeva puhul teaduse ja innovatsiooni teemalise ürituse Brüsselis. Esitletakse kahte ainulaadset näidet, kuidas rahvusvaheline koostöö teaduse, tööstuse ja avaliku sektori vahel on viinud töökohtade, kasvu ja investeeringuteni onkoloogias ja arenenud tootmises.

Hollandi ELi Nõukogu eesistumisega seotud üritused

“Kuidas leida tee linnastunud Euroopa tulevikku”
13.04.16 Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
RURI (Tee Teaduse ja Innovatsioonini Linnades) korraldab, koostöös JPI Urban Europe’iga, Amsterdamis ürituse, kuhu kutsub kokku omavalitsusjuhid, poliitikakujundajad, teadlased ja huvigrupid. Arutatakse, mis on Euroopa koostöö lisaväärtus teadmiste arendamises linnapiirkondades ja millised on parimad meetodid tasakaalustatud linna-uuringute konsortsiumideks ja teadmiste strateegiateks.

“Teadus- ja tehnoloogiaseminar”
25.-26.04.16 Europe Building, Kattenburgerplein 1, 1018 KK  Amsterdam
Euroopa Kaitseagentuur (ingl. European Defence Agency) korraldab teaduse ja tehnoloogia teemalist seminari.

“Kvant Euroopa – uus ajastu tehnoloogias”
17.-18.05.16 Europe Building, Kattenburgerplein 1, 1018 KK  Amsterdam
Teaduse, tööstuse ja poliitika kogukondadele mõeldud konverents paneb põhirõhku kvanttehnoloogia potentsiaalile lahendada globaalseid probleeme. Üritusel esitletakse manifesti, mis sisaldab ulatuslikku strateegiat, kuidas Euroopa saaks jääda selle areneva tehnoloogia esirinda.

“Avatud innovatsioon 2.0 konverents”
23.-24.05.16 Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam
Konverentsil arutatakse teemasid nagu Euroopa innovatsioonilaborid, innovatsiooni ökosüsteemid, avatud innovatsiooni 2.0 rahastamisvõimalused Horisont 2020 all, online tegevusplatvormid (suurandmed, pilv, asjade internet). Konverents on suunatud innovatsiooniekspertidele, poliitikakujundajatele, akadeemikutele ja kodanikele.

“Euroopa kosmoselahendused”
30.05.-03.06.16 World Forum Convention Centre, Churchillplein 10, 2517 JW Haag
5-päevaline konverents toob kokku äri- ja avaliku sektori, kosmoselahenduste kasutajad ja arendajad. Üritus paneb põhirõhku sellele, kuidas kosmoseteenused ja –tehnoloogiad on olulised selleks, et pakkuda tõhusaid ja säästvaid teenuseid, mida Euroopa ühiskond vajab.

“Digitaalne ja avatud valitsus”
02.-03.06.16 Europe Building, Kattenburgerplein 1, 1018 KK  Amsterdam
Konverents toob kokku infotehnoloogia spetsialistid ja on seotud Euroopa e-valitsuse tegevuskavaga, mis on osa digitaalse ühtse turu strateegiast. Arutlusele tulevad Euroopa digitaalse valitsuse ambitsioonid ja sellega seotud strateegilised küsimused.

“Euroopa innovaatiliste regioonide nädal VII”
08.-10.06.16 Eindhoven
Üritus pakub võimalust külastada Brainport Eindhoveni (kõrgtehnoloogia) ja Lõuna-Hollandi (biopõhised materjalid) piirkonda, et tutvuda avatud innovatsiooni heade tavadega. Konverents pakub põhjalikku arutelu piirkondlike meetmete üle, mis soodustavad innovatsiooni ja konkurentsivõimet.

“Suure teaduse sünergia”
10.06.16 Netherlands Institute for Radio Astronomy, Oude Hoogeveensedijk 4, 7991 PD Dwingeloo
Konverents uurib, kuidas saavad suure teaduse (ingl. big science) projektid tuua kokku teadlased ja ärimaailma, et koos lahendada ühiskondlikke probleeme. Ürituse eesmärgiks on luua ühendused suurte teadusinfrastruktuuride, eriti ESFRI projektide, ja Horisont 2020 eesmärkide (tippteadus, juhtpositsioon tööstuses ja ühiskondlikud probleemid) vahel.

“IDnext – kodanikud digitaalturul”
14.06.16 Majandusministeerium, Haag
Üritus toob kokku eksperdid ja poliitikakujundajad, et anda neile ülevaade viimastest digitaalturu arengutest – milliseid innovatsioone on oodata, millised on võimalikud ärimudelid ja kuidas on asjaolud privaatsusega.

“Konverents – teaduse roll ringmajanduses”
16.06.16 Eindhoven
Konverentsil käsitletakse teadusuuringute osatähtsust ja kuidas hõlbustada poliitika kujundamist ja tööstusliku innovatsiooni ringmajandusse üleminekul ja lühiajaliste, keskmiste ja pikaajaliste eesmärkide arengut, mis on kooskõlas ELi kliima- ja energiapoliitika eesmärkidega.

“Tööstustehnoloogiate konverents”
22.-24.06.16 RAI Amsterdam Exhibition and Convention Centre, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam
1250 osalejaga on see Euroopa suurim konverents uute tootmistehnoloogiate, materjalide, nanotehnoloogia, biotehnoloogia ja digitaliseerimise vallas. Amsterdamis toimuval üritusel arutatakse erinevaid aspekte tootmise, tööstuse ja tehnoloogia valdkonnas, et teha kindlaks, mis on olulised prioriteedid, et tugevdada Euroopa tööstusinnovatsiooni keskkonda.

“Euroopa andmete foorum”
29.-30.06.16 Eindhoven
Euroopa andmete foorum (ingl. European Data Forum) on iga-aastane üritus, mis toob kokku tööstuse, teaduse, riigiasutused ja teised algatused, et arutada andmete väljakutseid ja võimalusi Euroopas. Foorum toob kokku uuenduslikud teadmised teadusuuringutest ja tehnoloogiast, ärist ja innovatsioonist, rakendustest, sotsiaalmajanduslikest tendentsidest ja poliitikast.

 

Koostajad
Kadri Sirg
ETAg-i Brüsseli büroo juht, kadri.sirg@etag.ee

Annika Eskusson
ETAg-i Brüsseli büroo püsistažöör, annika.eskusson@etag.ee

 

Kommenteerimine on suletud