HERA taotlusvooru „Uses of the Past“ rahastusotsused on tehtud

Koostöövõrgustiku HERA (Humanities in the European Research Area) eelmisel aastal välja kuulutatud taotlusvooru “Uses of the Past” tulemused on selgunud.

Konkursi eelarve oli 20 miljoni eurot, rahastajateks partnerid rahvuslikest teadust rahastavatest institutsioonidest ning Euroopa Komisjon.

Eeltaotluste voorus esitati 605 taotlust, millest 53 oli Eestist. Vahehindamise järel kutsuti lõppvooru 100 taotlust, kuhu oli kaasatud 11 meie teadlaste gruppi, sealhulgas üks koordinaator.

Sõltumatute retsensentide hinnangute ning paneeli arutelu tulemusena otsustati rahastada 17 projektikonsortsiumit. Lisaks neile ootab veel kaks projekti rahastamisotsust, kui rahastavad organisatsioonid leiavad täiendavaid ressursse.

Rahastuse saanud projektide hulgas on ka üks Eesti teadlaste osalusega projekt Modernist reinventions of the rural landspace (MODSCAPES), mille konsortsiumisse kuulub Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadlaste grupp prof Simon Belli juhtimisel.

Konkursil osalesid partnerid Austriast, Belgiast Eestist, Hollandist, Horvaatiast, Iirimaalt, Islandilt, Itaaliast, Leedust, Luksemburgist, Lätist, Norrast, Poolast, Portugalist, Rootsist, Saksamaalt, Sloveeniast, Soomest, Suurbritanniast, Šveitsist, Taanist ja Tšehhist.

HERA Eesti partner on Eesti Teadusagentuur.

 

Lisainfo:
Margit Suuroja
Tel: 731 7361 ja 5564 0548
E-post: margit.suuroja@etag.ee

Kommenteerimine on suletud