15. märtsil avatakse taotlusvoor Zika viiruse uuringuteks

Zika-viirusest tingitud haiguspuhang 2015. aastal Ladina-Ameerikas ja Okeaanias näitas, et haigus võib levida mitte ainult uskumatult kiiresti vaid suurendada vastsündinutel aju kaasasündinud väärarengute esinemissagedust koguni kahekümnekordselt.

Euroopa Komisjoni Teadusuuringute ja innovatsiooni peadirektoraat ning Euroopa Komisjon reageerisid olukorrale kiiresti  ja  ette on valmistatud spetsiaalne taotlusvoor Zika viiruse problemaatika teadusuuringuteks, mis avatakse 15. märtsil 2016 ning taotluste esitamise tähtaeg on 28. aprill 2016.  Taotlemisele rakenduvad tavapärased Horisont 2020 taotlemise reeglid.

Teemade kirjeldused ning taustamaterjalid on kättesaadavad Euroopa Komisjoni Zika viirust käsitlevalt veebilehelt.

NB! 16. veebruaril kell 15.00 (Kesk-Euroopa aja järgi kell 14.00) toimub taotlusvooru tutvustav veebiseminar, mis on nähtav ja kuhu saab registreerida veebilehel http://asib-emea.adobeconnect.com/yv6789

Lisainfo: Argo Soon, Horisont 2020 konsultant. Tel:  730 0372 ja  515 3424, e-post: argo.soon@etag.ee

Kommenteerimine on suletud