Eesti teaduse maineklipp teenis tunnustuspreemia

Eesti Teadusagentuuri teaduse maineklipp „Estonia – a place for science“ sai detsembri algul  toimunud SA Archimedese tänusündmusel „Archimedes tunnustab“ tunnustuspreemia kategoorias “Aasta video hariduses”. Videos osalevad Tarmo Soomere (TTÜ), Maarja Kruusma (TTÜ), Steffen Noe (EMÜ), Steven Smit (TÜ), Friedrich Kaasik (TÜ) ja Grete Arro (TLÜ).

Eesti teaduse arvukatest edulugudest on valitud videosse mõned säravamad saavutused illustreerimaks Eesti teaduse innovaatilisust ja interdistsiplinaarsust. Videos näeb robootilisi seadmeid, mis võimaldavad hääletult tõsta suuri raskusi ning ühtlasi biomimeetilise disainiga allveeroboteid. Eesti eesrindlikkust taime ja kliimauuringutes esindab Järvseljal asuv SMEAR uurimisjaam ning Eesti unikaalset biopanka ja arenguid personaalmeditsiinis kaadrid Geenivaramust. Energiasäästlik nullenergiamaja kannab endast sõnumit Eesti tehnoloogiateaduste nutikusest ja videolõik eksperimentaalpsühholoogiast viitab uutele suundadele lapse arengu uurimisel.

Eesti Teadusagentuuri meeskond tänab kõiki videos osalejaid ja video produtseerijat Propapanda OÜ-d.

Video valmis Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusega. Video tellis Eesti Teadusagentuur Research in Estonia algatusel.

Link Archimedese pressiteatele: http://archimedes.ee/blog/uudised/selgusid-aasta-opirande-edendajad-ja-hariduse-kuldounad/

Link videole: https://www.youtube.com/watch?v=4O3mY8QkvQ4

Lisinformatsioon: Reimo Rehkli, turundusspetsialist, telefonil 5647 7603 või e-posti aadressil reimo.rehkli@etag.ee

Kommenteerimine on suletud