Õpilasleiutajate riiklikule konkursile oodatakse ideid, mis muudavad igapäeva elu paremaks

Konkursile võivad töid esitada kõik õpilased esimesest kuni kaheteistkümnenda klassini nii üldharidus- kui kutsekoolidest. Kutsekoolidest kandideerijatele kehtivad mõned lisatingimused. Tööde esitamise tähtaeg on 15. oktoober 2015

Juba kaheksandat aastat toimuval konkursil leiutiste ideedele piiranguid ei seata, peaasi, et need aitaks ümbritsevat paremaks muuta ning lahendaks mõne igapäevaelus ette tuleva probleemi. Kõige vanema vanuserühma idee peab olema ka reaalselt teostatav.

Kaheksa aasta jooksul on konkursile esitatud kokku peaaegu 5000 ideed ligi 300st koolist. Preemiafondi, 25 950 eurot tagab Haridus- ja Teadusministeerium. Lisaks üks esemeline auhind ja eriauhinnad: üks õpilane saab võimaluse sõita  Ameerikasse maailma suurimale õpilaste teadusmessile Intel ISEF.

Lisaauhinnad panevad välja Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Patendiamet, Ülemaailmne Intellektuaalse Omandi Organisatsioon, Eesti Ameerika Suursaatkond, Kuninglik Taani Saatkond, AHHAA teaduskeskus ja Energia Avastuskeskus.

Konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur, konkursi tulemused avalikustatakse ja auhinnad antakse üle 10. detsembril Tallinna Tehnikaülikooli Mektorys

Vaata lähemalt konkursi ja osalemistingimuste kohta  kodulehelt http://www.etag.ee/teadpop/opilasleiutajate-konkurss/

LisainfoMargit Lehis, konkursside koordinaator, tel  730 0335, 520 3270

Kommenteerimine on suletud