Õpilaste Teadusliku Ühingu suveseminaril räägitakse ilust

9.-11. augustini toimub Õpilaste Teadusliku Ühingu (ÕTÜ) iga-aastane Viitnalaager. Sel korral vaadeldakse ilu erinevate teadusvaldkondade vaatevinklist. Seminari korraldab Eesti Teadusagentuur ning rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.

Suveseminari kava pani kokku ÕTÜ kauaaegne eestvedaja Peeter Lorents, kelle sõnul tuleb õpilastega jutuks, mida ja miks peetakse ühes või teises teadusvaldkonnas ilusaks. Või siis teiselt poolt: kuidas selgitada ilu olemust ja nähtumust ühe või teise teadusala vahendite abil.

Ilust kõnelevad  matemaatik Peeter Lorents, keemik Toomas Kaevand, zooloog Aleksei Turovski, semiootik Mihhail Lotman, teoloog Toomas Paul, teadusfilosoof Enn Kasak, psühhofarmakoloog Jaanus Harro, bioloog Raik-Hiio Mikelsaar, insener Toomas Peek ja füüsik Enn Saar.

Viitnalaager toimub juba üheteistkümnendat korda ning taas on osalemas sadakond 8.-12. klassi õpilast, et  kaasa mõelda, arutleda ja kohtuda nii omavahel kui erinevate teadusalade esindajatega. Laagri  kultuuriretk viib seekord Käsmu ja Altja küladesse.

Õpilaste Teaduslik Ühing toob andekad ja uudishimulikud noored Viitnale kokku igal aastal juba alates aastast 2005. Varakevadel on huvilistel võimalik kohtuda Õpilaste teadusfestivalil ning soovi korral leiavad noored ÕTÜ kaudu endale ka teadlasest uurimistöö juhendaja.

Lisainfo:

Terje Tuisk, Eesti Teadusagentuur, tel: 5110356 e-post: terje.tuisk@etag.ee

Peeter Lorents, EBS, tel 505 6534

 


Kommenteerimine on suletud