Kutse seminarile „Hea teadustava“

Ootame teid 17. septembril Tartus Dorpati konverentsikeskuses ja 18. septembril Tallinnas Olümpia hotelli konverentsikeskuses  korraldatavale seminarile „Hea teadustava“, mis  on mõeldud nii noorteaduritele kui ka juba kogenud teadlastele, lektoritele ja teadusadministraatoritele.

Seminaril tutvustame riiklikele  ja rahvusvahelistele normidele vastavaid teadustöö peamisi reegleid, tavasid ja põhimõtteid ning arutame, millised on erinevused hea teadustava, küsitava väärtusega teadustöö ja tõelise väärkäitumise vahel.  Kavas on arutelud huvide konflikti, andmekaitse, autoriõiguste, teaduslike uurimistööde avaldamisprotsessi, juhendamise, konfliktolukordade lahendamise teemadel.

Seminaripäeva teise osa töötubades õpime ära tundma väärkäitumist teaduses ja reageerimist väärkäitumisele (kuidas toimida ning ka seda, millised tagajärjed võivad olla probleemidest möödavaatamisel ja millised on lahendusteed keerulistest olukordadest väljatulemiseks). Kogenud teadlastele ja lektoritele tutvustatakse, kuidas teemat õpetada ja õpetatakse mujal. Seminar on hea võimalus arutada oma probleeme ja jagada kogemusi kolleegidega erinevatest asutustest.

Seminari algus mõlemal päeval on kell 10. Seminar on osalejatele tasuta.

Seminari kava, koolitajate tutvustus ja registreerimine: http://www.etag.ee/rahastamine/seminar-hea-teadustava/

 

Lisainfo: Kadri Mäger, tel 31 7358 ja 527 7526; e-post:  kadri.mager@etag.ee

Kommenteerimine on suletud