Arvamusfestivali Teadusala ootab uudishimulikke laupäeval

Tänavu 14.-15. augustini Paides toimuval Arvamusfestivalil on 15. augustil emakordselt avatud ka Teadusala.  Laupäeva keskpäevast alates ootame kuulama ja kaasa rääkima kõiki, keda intrigeerivad kosmose vallutamise plaanid, teaduse usaldusväärsuse küsimus ja võimalused teaduse abiga ühiskonda korraldada.

Teadusala avaarutelus „Olgem eestlased, aga saagem ka marslasteks“ küsitakse, kas  inimkond peaks koloniseerima Marsi või mitte? Kas Eesti-sugune väikeriik peaks selles kaasa lööma või peaksime pigem tegelema maisemate probleemidega?

Arutelu „Kas usaldada teadust?“  juhib tähelepanu, et oma igapäeva elu küsimuste (nt laste vaktsineerimisest kuni igapäevase toiduvalikuni) otsustamise juures oleme tihtipeale suures infomüras ega tea, kas usaldada ennast, naabrit, sõpra või teadlasi ja teadust.

Arutelus „Milleks meil demokraatia, kui meil on teadus?“  uuritakse, kui hästi saavad inimkonna kaks suursaavutust nagu teadus ja demokraatia omavahel läbi tänases maailmas. Tippteadmine on killustunud valdkondade asjatundjate vahel, aga ühiskonnas tugevneb nõudlus üha suurema kaasamise, avatuse ja läbipaistvuse järele.

Teadusala teemad on ette valmistanud Teadusajakirjanike Selts koostöös Eesti Teadusagentuuri, teadlaste ja paljude teiste avaliku elu tegelaste,  ajakirjanike, kommunikatsiooni- ning meediaekspertidega.

Aruteluvoorude  vahele mahuvad meelelahutuslikud esinemised, töötoad ja eksperimendid Rakett69-lt, Psühhobussilt ja Energia Avastuskeskuselt.

Teadusala toimumist toetab EL Sotsiaalfondi programm TeRaS.

 

Lisainfo: Margit Meiesaar, tel 730 0339 ja mob 5564 921, e-post: margit.meiesaar@etag.ee

Vaata ka: http://www.arvamusfestival.ee/teadusala-esitab-kusimusi-kosmosekolonisatsiooni-ja-demokraatia-kohta/

http://www.arvamusfestival.ee/kava/20150815/

 

Kommenteerimine on suletud