Välisteadusajakirjanikud 11-st riigist tutvuvad Eesti ökoteadustega

19.-22. mail külastavad Euroopa teadusajakirjanikud Tallinna ja Tartu teadusasutusi. Teadusajakirjanike tutvumisvisiite korraldavad juba kolmandat korda Eesti Teadusagentuur ja Eesti Teadusjakirjanike Selts ning välispartnerina  Euroopa Teadusajakirjanike Ühenduste Liit (EUSJA).

Visiidil osaleb 17 teadusajakirjanikku 11 riigist – Belgiast, Hispaaniast, Hollandist, Iirimaalt, Poolast, Soomest, Ungarist, Venemaalt, Itaaliast, Saksamaalt, aga ka USA-st.

20-22. mail tutvutakse erinevate teadlastega Tallinna Ülikoolist, Tartu Ülikoolist, Eesti Maaülikoolist ja Tallinna Tehnikaülikoolist. 20. mail viiakse ajakirjanikud TTÜ uurimislaevaga merele, kus räägitakse keskkonnakaitsest ja mereseirest. 21. mail tutvustatakse ajakirjanikele matka ja ettekannete käigus Laelatu puisniidu liigirikkust.

“Euroopa teadusajakirjanike organisatsioon EUSJA korraldab oma liikmetele sedalaadi tutvumisreise Euroopa teaduskeskustesse traditsiooniliselt paar-kolm korda aastas. Hea meel on nüüd taas võõrustada kolleege ka Eestis, pakkudes neile võimalust tutvuda meie ühe rahvusvaheliselt kõrgetasemelisema teadusvaldkonnaga,” ütles Eesti Teadusajakirjanike Seltsi esimees ja EUSJA juhatuse liige Priit Ennet.

„Kolme päeva jooksul anname välisteadusajakirjanikele ülevaate uurimisvaldkondadest, mis puudutavad elurikkust ja kliimamuutusi.  Tutvustame ajakirjanikele Eesti liigirikkust ning ökoteaduste erinevaid uurimisvaldkondi meie ülikoolides. Viime ajakirjanikud kokku Eesti tippteadlastega selles valdkonnas,“ selgitas Eesti Teadusagentuuri projektijuht Liis Livin.

Visiiti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi  programmist „Teaduse rahvusvahelistumine“.

 

Lisainfo:
Liis Livin
Projektijuht
SA Eesti Teadusagentuur
Tel: 731 7368
Mob: 555 27 605
http://www.etag.ee/ 
http://researchinestonia.eu/

Priit Ennet
Eesti Teadusajakirjanike Selts, EUSJA
Mob: 514 5608
E-post: priit.ennet@err.ee
http://www.teadusajakirjanik.ee 
http://www.eusja.org 

 

Kommenteerimine on suletud