Eesti välisteadlased aitavad Saaremaal puisniite taastada

Laupäeval, 16. mail tulevad Eesti teadusasutustes töötavad välisteadlased kokku traditsioonilistele talgutele. Eesti EURAXESSi võrgustiku eestvõttel osaletakse seekord Keskkonnaameti algatatud taastustöödel meie haruldastel ja liigirikastel puisniitudel Saaremaal Ennu külas.

Saaremaale on tulemas ligi seitsekümmend teadlast ja pereliiget seitsmeteistkümnest riigist, sealhulgas Indiast, Iraanist, Jaapanist, Hiinast, Pakistanist ja Slovakkiast, Ukrainast ja Valgevenest.

Siiri Kolka teadusagentuurist ütles talgute traditsiooni kommenteerides, et inspiratsiooni saadi meie nüüdseks maailmakuulsast kodanikualgatusest „Teeme ära!“. „Pakume juba kolmandat aastat järjest ka siin elavatele välismaa teadlastele võimaluse panustada sellisel moel Eesti kogukonda. Osavõtt talgutest on alati väga rahvarohke, sest see tekitab tugevama seose Eesti ühiskonna ja elukeskkonnaga, loob kodusema tunde ja lähendab teadlasi ka omavahel.“ Kahel eelmisel aastal koristasid välisteadlased Pärnu rannaniitu ja aitasid eri töödega Kiikla lastekodu Ida-Virumaal.

Talgute teisel,  seminaripäeval  tutvustatakse Eesti Teadusagentuuri pakutavaid teenuseid välisteadlaste toetamiseks. EURAXESSi Eesti võrgustiku koordineerimisele lisaks hakatakse juhtima Eesti Siseministeeriumi algatatud ja Euroopa Sotsiaalfondi toetatud Kohanemisprogrammi teadlaste moodulit. Seminaril tutvustatakse pakutavaid ja planeeritavaid teenuseid ning koordinaatoritel on väärtuslik võimalus arutleda neil teemadel otsese sihtrühmaga.

Sündmuse korraldab Eesti Teadusagentuur ja EURAXESSi Eesti võrgustik koostöös Keskkonnaametiga.

EURAXESS on Euroopa Komisjoni algatatud üle-euroopaline võrgustik, mis pakub tuge mobiilsetele teadlastele. Teadlasi nõustatakse praktilistes küsimustes, nagu viisad ja elamisload, maksusüsteemid, aga ka pere kolimisega seotud teemadel jms. Võrgustik haldab teadlaste tööportaali EURAXESS Jobs ning tegeleb teadlaste õiguste kaitsega. Eesti EURAXESSi võrgustikku kuulub  kaheksa liiget, sh teadusasutused ja koordineerivad asutused. Haldame EURAXESSi Eesti portaali ja uudiskirja.

 

Lisainfo: Siiri Kolka, Eesti Teadusagentuur, EURAXESS Estonia, tel 7300338, e-post: siiri.kolka@etag.ee
www.euraxess.eewww.etag.ee

Sündmust rahastab Euroopa Sotsiaalfondi programm “TeRaS”

 

 

Kommenteerimine on suletud