Teaduse ühisprogrammeerimise algatuste teine seminar Tallinnas

2. aprillil toimus SA Eesti Teadusagentuuri (ETAg) ja Keskkonnaministeeriumi koostöös teine iga-aastane „Teaduse ühisprogrammeerimise algatuste seminar“.
Teaduse ühisprogrammeerimise algatuste ehk  Joint Programming Initiatives (JPI) eesmärgiks on riikide vahel kooskõlastada ning ühiselt kavandada teadusprogramme, mis nõuavad elluviimiseks laiemat koostööd ning suuremaid ressursse.

Korraldatud seminari eesmärgiks oli kutsuda kokku kõik Eestis tegutsevate JPIde esindajad ja koos saada ülevaade aasta jooksul erinevate JPIde raames toimunud tegevustest ning arutleda ka ühiste probleemide üle. Peamisteks osalejateks seminaril olid ministeeriumite, teadusadministraatorite ja ülikoolide teadlaste esindajad.  Peamisteks arutelu teemadeks olid siseriikliku koostöö tõhusatmise võimalused erinevate ministeeriumite vahel ja rahastusvõimaluste parandamine rahvusvaheliseks teaduskoostööks JPide raames väljakuulutatavates era-net taotlusvoorudes.

JPIdes osalemine peaks kaasa aitama riigi prioriteetide täitmisele, riiklikud huvid tuleks JPIde kaudu ellu viia. Vajalik oleks Eesti riigi huvid sobitada Euroopa Liidu omadega ja seda eelkõige ministeeriumite valdkondlike arengukavade koostamise läbi.

ETAg annab välja Eesti Teadusagentuuri uudiskirja https://uudiskiri.etag.ee/, kus kajastatakse teadusteemalisi uudiseid sh JPide teemalisi uudiseid ja konkursse. Ettepanekud uudiste ja artiklite kohta saab saata uudiskirja toimetajale Kristi Aulile e-posti aadressil: kristi.auli@etag.ee.
ETAg saab aidata ka ürituste korraldamisel Brüsselis asuvas Eesti T&A kontaktbüroos. Ruumide kasutamine on tasuta, koha peal saab aidata praktilise korraldusega büroo juhataja Vallo Mulk (e-post: vallo.mulk@etag.ee).

Seminaril esitatud ettekanded on leitavad SIIT

Kontaktid:
Ülle Napa (ulle.napa@etag.ee)
SA Eesti Teadusagentuur
Liina Eek (liina.eek@envir.ee)
Keskkonnaministeerium

Kommenteerimine on suletud