Eesti esimene õpilaste teadusfestival kutsub teadusvaimustust jagama

24. ja 25. aprillil korraldavad  Eesti Teadusagentuur ning Energia Avastuskeskus Eesti esimese Õpilaste Teadusfestivali, mis on teaduspidu kõikidele peredele, õpilastele, õpetajatele ja teistele teadushuvilistele.

Riikliku õppekava kohaselt peavad kõik 9. ja 12. klassi õpilased tegema praktilise- või uurimistöö. Festivalil saab tutvuda 80 parima 2015. aasta õpilaste teadustööde riiklikule konkursile esitatud uurimistööga, mida autorid esitlevad stendiettekannetega.

„Soovime laiale avalikkuse näidata, kui huvitavatel teemadel õpilased koolis uurimusi teevad ja kui põnevaid tulemusi on nad saavutanud“, ütles üritust tutvustanud Terje Tuisk, Teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja. „Uurimistöö tegemine on suur ja aeganõudev ettevõtmine, mis erineb kõigist muudest ülesannetest, mida noored koolis tegema peavad. On väga kahju, kui selle töö tulemused ei jõua suurema hulga inimesteni. Selleks, et näidata noorte pühendumust ja ideid nii teistele õpilastele ja õpetajatele kui ka kõigile teistele huvilistele, oleme otsustanud festivali korraldada edaspidi iga-aastaselt“, lisas ta.

Ürituse külastajad saavad noortelt uurijatelt teada, millised on mikroobid meie ümber, kas igapäevases hambapastas leidub aineid, mis võiks olla selle kasutaja tervisele kahjulikud, kas spordijookides on ikka sees just need ained, mis pakendil lubatud, millest tegelikult toituvad kormoranid – kas nad ikka on ohtlikud meie kalavarudele, kas ja kuidas saaks ohjeldada orasheina. Aga tutvuda saab ka meie luuletajate debüütluulekogude analüüsiga ja sellega, kas ja miks meie koolilaste koolikotid on liiga rasked ja milline võib olla selle mõju.

25. aprillil tulevad oma teadusprojekte tutvustama mitmete koolide algklasside lapsed. Lisaks saab näha teadusteatrite etendusi, osaleda teadustöötubades ning avatud on kõik Energia Avastuskeskuse eksponaadid. Teadusfestivali juhib Marek Sadam. 25. aprillil esinevad paljude lemmikud Elina Born ja Stig Rästa. Täpse kavaga saab tutvuda festivali kodulehelt

Üritus on õpilaspileti ettenäitamisel tasuta, kõigile teistele on sissepääs Energiakeskuse piletiga. Õpilasgruppidel palume ette registreeruda Energia Avastuskeskuse telefonil 620 9020 või e-posti teel: info@energiakeskus.ee

 

Kontakt ja lisainfo:
Kaili Kaseorg-Cremona, konkursside koordinaator, telefonil 731 7354/5805 0869 või e-posti aadressil kaili.kaseorg@etag.ee

Kommenteerimine on suletud