Kultuuriteooria tippkeskuse VIII konverents

22.-24. aprillil toimub Tartu Ülikoolis Kultuuriteooria tippkeskuse VIII konverents  “Live theory and lived culture: Between concepts and imaginations“.

Kaheksas Kultuuriteooria tippkeskuse konverents kutsub teadlasi üles arutlema kultuuriteooria ja praktika vahelise dünaamika üle, et mõista kultuuri olemust sellisena nagu see on läbi tunnetatud ja praktiseeritud kindlal ajahetkel toimivates sotsiaal-majanduslikes tingimustes. Läbi kultuuri kirjeldamise ja selgitamise me loome seda läbi erinevate kujundite ja mõistete, mistõttu on kultuuriteooria osa selle praktikast.

Konverentsile on oodatud teadusharude esindajad erinevatest valdkondadest.

Täpsem info ja registreerumine: SIIN

Kultuuriteooria tippkeskus on Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu projekt (2008–2015), mille tegevus põhineb varasemal koostööl Tartu Ülikooli kultuuri- ja kommunikatsiooniteaduste keskuses.

Kultuuriteooria tippkeskuse moodustavad kaheksa uurimisrühma: arheoloogia, semiootika, etnoloogia, maastiku-uuringud, folkloristika, religiooniuuringud, kultuurikommunikatsiooni uuringud ja nüüdiskultuuri uuringud. Tippkeskuse aluseks on transdistsiplinaarne ning Tartu ja Tallinna ülikoolide vaheline koostöö.

Lisainfo:
Monika Tasa
737 6534
533 14 613

 

Kommenteerimine on suletud