Üritusteseeria Research in Estonia projekti raames

Research in Estonia projekti raames toimub üritusteseeria, kus Eestis õppivatele bakalaureuse- ja magistritaseme välisüliõpilastele tutvustatakse Eestis tehtavat teadust. Igal semestril toimub Tallinnas ja Tartus kokku 2-4 sellist üritust.  Sel sügisel toimus 16. septembril Tartus õppivatele välistudengitele visiit Tartu Ülikooli Eesti geenivaramusse, kus neile tutvustati geenivaramu tegevuse eesmärke ning seal tehtavat uurimistööd. 22. septembril külastasid Tallinnas õppivad välistudengid Tallinna Ülikooli informaatika instituuti, kus neile tutvustati Haridustehnoloogia keskuses, Interaktsioonidisaini laboris ja Euroopa Liidu raamprogrammi projektis “Learning Layers” tehtavat teadust.

Tavapäraselt on sellised tudengite külastused teadusasutusse 2-3 tundi pikad. 13. oktoobril aga  kutsusime Tartu välistudengid külla Tallinna teadusasutustele. Terve pika päeva jooksul külastasime Tallinna Ülikooli sotsiaal- ja kultuurantropoloogia osakonda, Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory ning Biorobootika keskust.

Niisuguste visiitide korraldamise eesmärk on tutvustada Eestis õppivatele välistudengitele siinseid teadustöö tegemise võimalusi, et nad levitaksid oma koduste hulgas sõna ja mõtleksid ise siin teadustöö tegemise ja kauemaks Eestisse jäämise peale. Selle sügise jooksul toimunud kolme ürituse raames külastasid teadusasutusi kokku pea 70 välistudengit.

Allikas: ETAg, välistudengid TTÜ Biorobootika keskuses.

 

Karin Patune
Turundusspetsialist
Eesti Teadusagentuur

 

Kommenteerimine on suletud