Noor Eesti leiutaja võitis Gruusias rahvusvahelisel leiutajate olümpiaadil kuldmedali

Eesti Teadusagentuur
Pressiteade
27.04.13

 Valga  Gümnaasiumi õpilane Sten Raide võitis Gruusias toimunud rahvusvahelisel  leiutajate olümpiaadil kuldmedali. 24.-27. aprillini Tbilisis toimunud 7.  rahvusvahelisel noorte leiutajate olümpiaadil (International Young Inventors Project Olympiad) esindas Sten Raide Eestit siinse noorte leiutajate konkursi preemiasaajana. Eesti õpilasleiutajate riiklikku konkurssi korraldavad Eesti Teadusagentuur ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Steni idee on innovatiivne IT rattalukk, mis võimaldab ratast lukustada SMS-sõnumi või QR-koodi abil ning samal viisil ka lukku avada.  IT-rattaluku eesmärk on vähendada rattavargusi ja aidata kaasa ratta kui tervisliku transpordivahendi kasutamise mugavusele. Hetkel on Silberauto toel valmimas leiutise prototüüp.

Steni juhendasid Eva Tšepurko ja Toomas Duvin Valga Gümnaasiumist ning Henrik Herranen, Marko Paavel  ja Raivo Sell Tallinna Tehnikaülikoolist.

Tänavusel rahvusvahelisel olümpiaadil osalesid 306 noort leiutajat 27 riigist ning nad esitlesid 124 erinevat leiutist.

Sten Raide jõuab Tbilisisist Riia lennujaama homme, 28. aprillil kell 14.40.

Lisainfo:
Sten Raide, tel 53486742
Margit Lehis, Eesti Teadusagentuur, õpilasleiutajate riikliku konkursi koordinaator, tel 5203270

Liina Raju
Kommunikatsioonijuht
Eesti Teadusagentuur
Tel: 730 0328
Mob: 5349 9250
http://www.etag.ee

 

Kommenteerimine on suletud