Saatesarja “Rakett69” võistlejad selgunud

Selgunud on 15 noort teadushuvilist, kes hakkavad võistlema 10 000 euro suurusele stipendiumile saatesarjas “Rakett69″.

Kolmas hooaeg Raketi pardal. Autor: Kaspar Kaljas

Saate eesmärk on laulu- ja tantsusuperstaaride kõrval tuua esile ja eeskujuks ka noori, kes teadmiste ja nutikusega silma paistavad. Meelelahutusliku võistlusmängu võistlejaist noorim õpib veel põhikoolis ning vanemad nühivad juba kõrgkoolipinki. Saatesse pääsemiseks esitati kohtunikele 2 minuti jooksul nii eksperimente kui teoreetilisi ettekandeid. Lisaks visuaalselt jälgitavatele keemiakatsetele seoti omavahel korvpall ja füüsika, veendi kohtunikke mõttemängudega ning püüti isegi „hullu teadlast“ mängides saatesse pääseda. Efektsete katsete ja esinemisoskusega kombinatsioonis aitasid saatesse pääsemisele kaasa teadmised ja oskus selgitada läbiviidud katsetes toimuvat.  Näiteks seletas geoloogiatudeng Liis Kuusik kivimite loodusliku murenemise nähtust lõhkudes oma etteastes tule ja veega klaaspudeli.

Järgmistes saadetes jaotatakse noored võistkondadeks, kel tuleb lahendada palju loovust ja teadmisi proovile panevaid ülesandeid, näiteks  tuleb võistlejatel ülesannetes teha kukkumiskindlaks kanamuna, konstrueerida õhukahur ning ehitada filmitopsist rakett. Saatesse valitud noortega saab lähemalt tutvuda veebiaadressil http://www.rakett69.ee/.

Iga laupäevase eetriajaga paralleelselt avaldatakse saate veebis http://www.rakett69.ee/ ka internetisaade. Esimesest saatest on veebis vaatamiseks säravaimad etteasted telemängu kandideerijatelt ja alates teisest saatest keskendutakse veebis telemängus nähtud ülesannete lahenduste selgitamisele. Lisaks on neljapäeviti 9.30 eetris R2-s “Rakett69” I hooaja võitja Juhan Koppeli juhitud populaarteaduslikud minutid. Saate kodulehel saab lähemalt tuttavaks selle aasta osalejatega, samuti saab “Rakett69” Facebooki lehel oma lemmikutele kaasa elada.

Saated on järelvaadatavad ETV arhiivis. Vaata esimest saadet siit http://etv.err.ee/arhiiv.php?otsing=rakett+69

Lisainformatsioon:
Margit Meiesaar
SA Eesti Teadusagentuur
margit.meiesaar@etag.ee
Tel: 7300 339

Ylle Rajasaar
OÜ Vesilind
Tel: 55577787
(Rakett69) rakett69.ee

Kommenteerimine on suletud