Euroopa Teadusnõukogul on alates 13. detsembrist 8 uut liiget

Euroopa Komisjon kinnitas eelmisel nädalal kaheksa tunnustatud teadlast Euroopa Teadusnõukogu (ERC) juhtorgani uuteks liikmeteks. Uute liikmete valikuga tegeles kuueliikmeline sõltumatu valikukomisjon. Teadusnõukogu uued liikmed on:

  • prof. Klaus BOCK, Taani teadusfond
  • prof. Athene DONALD, Cambridge’i ülikool
  • dr. Barbara ENSOLI, Istituto Superiore di Sanità
  • prof. Nuria Sebastian GALLES, Pompeu Fabra ülikool
  • prof. Reinhard GENZEL,  Max Plancki maavälise füüsika instituut
  • prof. Matthias KLEINER, Saksamaa teadusfond
  • prof. Éva KONDOROSI, Ungari teaduste Akadeemia
  • prof. Reinhilde VEUGELERS, Leuveni ülikool

Uute liikmete ametiaeg kestab 2013. aasta lõpuni, kui EL 7. raamprogramm lõpule jõuab. Vastselt ametisse nimetatud liikmed vahetavad välja kolmandiku ERC 22-liikmelisest teadusnõukogust. Uuest aastast lõpetavad töö teadusnõukogu liikmena professorid Claudio Bordignon, Mathias Dewatripont, Hans-Joachim Freund, Norbert Kroo, Maria Teresa Lago, Henrietta L. Moore, Christiane Nüsslein-Volhard ja Jens Rostrup-Nielsen.

ERC koduleht: http://erc.europa.eu/

Kristin Kraav
ERC konsultant
kristin.kraav@etag.ee

 

Kommenteerimine on suletud