Autasustatakse üliõpilaste teadustööde riikliku konkursi parimaid

Neljapäeval, 13. detsembril algusega kell 13.00 autasustatakse Tartus, Haridus- ja Teadusministeeriumi suures saalis (Munga 18, Tartu) üliõpilaste teadustööde riikliku konkursi 2012. aasta parimaid.

Üliõpilaste teadustööde riiklik konkurss toimub alates 1991. aastast. Konkurssi viib läbi sihtasutus Eesti Teadusagentuur koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Konkursi lõpetamisel tutvustatakse huvitavamaid töid erinevate valdkondade üliõpilastelt. Riiklikud preemiad ja tänukirjad parimatele üliõpilastele annab üle Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Indrek Reimand. Konkursi auhinnafond on 61 980 eurot, rahalise preemia või tänukirjaga autasustatakse 92 tööd. Lisaks valdkondlikele preemiatele antakse välja kaks valdkondade- ja tasemeteülest 3600 euro suurust peapreemiat.

Sel aastal laekus konkursile rohkem töid kui kunagi varem – 448 teadustööd –29 kõrgkoolist, sealhulgas 12 välisülikoolist. Ligi poole (47%) konkursil osalenutest moodustavad Tartu Ülikooli tudengid. Aktiivse osalusega paistavad silma ka Tallinna Ülikooli (17%) ja Tallinna Tehnikaülikooli (16%) üliõpilased. Kõige enam töid esitati ühiskonnateaduste ja kultuuri valdkonnast.

Lisainformatsioon: Reet Rannik, konkursi koordinaator, reet.rannik@etag.ee

Kommenteerimine on suletud