Eesti osalejate aktiivne osalus 7.raamprogrammi VKEde projektikonkursil jätkub

2011. aasta 6. detsembril oli Eesti jaoks siiani ühe edukaima 7.raamprogrammi projektikonkursi „Teadustöö VKEde huvides“ järjekordne taotluste esitamise tähtaeg. Praeguseks on kõik projektid hinnatud ning on selgunud, kes said rahastusnimekirja ning kes mitte.

Projektikonkursi eelarveks oli 231,5 miljonit eurot ning see jagunes kolme alakonkursi vahel:

1)      Teadustöö VKEde huvides (160 miljonit eurot)

2)      Teadustöö VKEde assotsiatsioonide huvides (51 miljonit eurot)

3)      Demonstratsioonitegevused (20,5 miljonit eurot)

Kokku esitati konkursile 1025 taotlust, millest hindamisele läks 986. Euroopa Komisjoni poolt seatud hindamiskünnise (11 punkti 15st võimalikust) ületas 370 projekti. Neist rahastusnimekirja sai 196 projekti. See teeb edukuse määraks 19,9%. Täpsemad
andmed on esitatud tabelis 1.

Tabel 1. FP7-SME-2012 statistika

 

Eesti jaoks on VKEde projektikonkurss olnud 7.raamprogrammis üks edukamaid. Rahastust on 5 konkursi jooksul saanud 56 projekti ning kokku on sellega Eestisse toodud ligikaudu 10 miljonit eurot. Stabiilselt hästi läks meil ka sel korral.

Eesti osalejaid oli 52s taotluses, millest 12 sai rahastusnimekirja. See teeb edukuse määraks 23,1%, mis on üle Euroopa Liidu keskmise. Rahastusnimekirjas on ka üks Eesti poolt koordineeritav taotlus. Edukaks koordinaatoriks on ka varem selles rollis olnud Ardoran OÜ. Väga aktiivseks osalejaks oli ka Eesti Innovatsiooni Instituut OÜ, kes osaleb koguni seitsmes edukas projektis. Kaheteistkümnes rahastatavas projektis osaleb kokku 15 Eesti osalejat ning Euroopa Komisjoni poolse rahastuse suuruseks on 1,21 miljonit eurot.

Tabel 2. Eesti osalejad 2012.aasta VKEde projektikonkursil

 

 

 

 

 

 

 

 

Käesoleva aasta juulis avatakse 7.raamprogrammi viimane VKEdele suunatud projektikonkurss. Taotluste esitamise tähtajaks saab tõenäoliselt taas olema kas 2012.aasta novembri lõpp või detsembri algus. Jääb vaid loota, et ka viimases taotlusvoorus osalevad
Eesti ettevõtjad ja teadlased sama agaralt, nagu siiani.

 

Oskar Otsus

7.raamprogrammi konsultant

oskar.otsus@etag.ee

 

Kommenteerimine on suletud