Austatud Innovaatika lugeja!

Statistikaamet avaldas esialgsed andmed erasektori teadus-ja arendustegevuse kohta. Tulemus on üllatav.

Erasektori teadus- ja arendustegevuse maht on kasvanud 32%.

Kokku koos kasumitaotluseta sektoritega on teadus- ja arendustegevuse mahu kasv 18% ning maht ise üle aegade suurim – 232 miljonit eurot ehk 1,62% SKPst.

Esmakordselt moodustab erasektori T&A maht 50% kogumahust.

Lõplikud ja detailsemad andmed ning ka pressiteate avaldab Statistikaamet 1. detsembril. Loodame, et siis saame ka rohkem selgust, mis on nende numbrite taga.

 

 

Samal ajal ilmusid ka värsked andmed 7. raamprogrammi käigust.

Kokku on Eestist esitatud 1529 taotlust, edukaks osutus neist 340. Taotletud rahaliste vahendite maht oli 325 miljonit eurot, saadud on  54,6 miljonit.

Taotluste arvu järgi ületab meie projektide edukus 22,24% juuksekarva võrra EU27 keskmist edukust 22,14%, keskmine summa projekti kohta 160 510 eurot. Eesti teadlaste poolt koordineeritavaid projekte on 38.

Kuidas meie hetkeseisu hinnata? Oma endist taset oleme ilmselt säilitanud. Kindlasti on vajalik aga detailsem analüüs, mille toome teieni lähiajal.

Euroopa Komisjonis käivad hoogsalt programmi Horizon 2020 ettevalmistused. EK ettepaneku valmimisel novembri lõpus on kavas ettepaneku teksti esmane tutvustamine ja arutelu liikmesriikides.

Eestis on kavas korraldada Horizon 2020 käsitlev konverents 2. detsembril Tallinnas. Euroopa Komisjoni esindab meie konverentsil toidu, põllumajanduse ja biotehnoloogia direktoraadi direktor Maive Rute.

Täpsema ajakava avaldame lähipäevil.

Seniks aga meenutame , et Euroopa Komisjoni algatusel toimub kuni 30.novembrini avalik konsultatsioon Euroopa teadusruumi (ERA) kujundamise teemal. Konsultatsiooni tulemusena pakub Euroopa Komisjon 2012. a märtsis välja Euroopa teadusruumi raamistiku. Konsultatsiooni küsimustik on saadaval siin. Kasutage võimalust osaleda ja midagi muuta!

Edukat hooaja jätku!

Kommenteerimine on suletud