COST toetas rahvusvahelise suvekooli korraldamist

Tartu Ülikooli maateaduste ja ökoloogia doktorikool ning COSTi projekt „Belowground carbon turnover in European forests“ panid augustis seljad kokku ning korraldasid ühise suvekooli kahekümne ühest erinevast riigist tulnud doktorantidele ning noorteadlastele.

Kursus keskendus metsade maa-alusele süsinikuringele, mis on metsade mõju uurimisel kliimamuutustes üks olulisimaid, aga seni veel vähe uuritud.
Koolitus sisaldas teoreetilist osa (üks päev avatud loenguid), välitöid metsas (üks päev Järvseljal ja Rõkal), kaht päeva laborites ning üht päeva kokkuvõtvaid diskussioone ja seminariettekandeid tudengitelt.

Koolitajateks olid COSTi projekti FP0803 partnerid Walesi, Rootsi, Soome, Eesti ja Itaalia erinevatest ülikoolidest.

Suvekooli hindasid kõik osapooled äärmiselt kordaläinuks. Nagu ütleb üks korraldajatest, Tartu Ülikooli maastikuökoloogia vanemteadur Ivika Ostonen: „Mul on väga hea meel, et selle valdkonna noorte tegijate põlvkonda saime võõrustada just Tartus. Lisaks kõigele, mis õppetöö käigus sai läbi tehtud, saime ju tutvustada meil tehtavat teadustööd ja anda võimaluse meie tudengitele saada edaspidiseid kontakte.“

Suvekooli programm: http://www.geoeco.ut.ee/en/934941

Välitööde pilte vaata siit:
http://www.flickr.com/photos/mogilsa/sets/72157627454661776/with/6052371757

Suvekooli korraldajad: Ivika Ostonen Tartu Ülikoolist ja Ülle Püttsepp Eesti Maaülikoolist, COST FP0803  juhtkomitee liikmed.

Kommenteerimine on suletud