Valitsus kiitis heaks tegevusprogrammi

Valitsus kiitis 28. aprilli istungil heaks „Vabariigi Valitsuse tegevusprogrammi 2011–2015”, mille alusel viiakse ellu valitsusliidu eesmärgid kõikides riigielu valdkondades.

Valitsuse tegevusprogramm sisaldab kõiki koalitsioonilepingu põhimõtteid ja lubadusi eesmärkide elluviimiseks. Selleks on ministeeriumid näinud ette konkreetsed vahendid – seaduse või määruse eelnõud, arengukavad, kontseptsioonid jms, samuti administratiivsed algatused ja tegevused (nt institutsionaalsed muudatused, IT-lahendused jne).

Kokku katab tegevusprogramm 18 poliitikavaldkonda. Majanduspoliitikas lähtuvad valitsuse tegevused eesmärgist tõsta Eesti inimeste elatustaset. Selle eelduseks on stabiilne majanduskasv ja konkurentsivõimeline majandusstruktuur, sest just neist sõltuvad uued töökohad, pensionitõus, teenused lastega peredele, turvalisus ja heal tasemel haridus.

Valitsusliidu pere- ja rahvastikupoliitika eesmärk on luua Eestist peresõbralik riik. Kavandatavad tegevused jätkavad sündivuse suurendamiseks soodsa keskkonna edasiarendamist, kindlustunde tagamist peredele lapse kasvatamiseks ka pärast vanemahüvitise perioodi lõppemist jms.

Üheks eelseisvate aasate prioriteediks on valitsusliidule haridusvaldkond. Valitsus tahab viia Eesti hariduses Põhjamaade tipptasemele. Eesti tuleviku võtit nähakse heas ja kättesaadavas hariduses. Igale lapsele tuleb eesmärgi kohaselt tagada lastehoiuteenuse ja kvaliteetse alushariduse omandamise võimalus.

Valitsus uuendab tegevusprogrammi iga-aastaselt, täiendades seda vajalike jätkutegevustega. Tegevusprogrammi elluviimise koordineerimiseks ja seireks moodustatakse valdkondlikud töörühmad vastutavate ministeeriumite asekantsleritest.

Tegevusprogrammist lähemalt:
http://www.valitsus.ee/et/valitsus/tegevusprogramm

Valitsuse kommunikatsioonibüroo, 28.04.2011

Kommenteerimine on suletud