7RP tervise valdkonna infokiri aprillis 2011

Viimasest infokirjast on juba terve kuu möödunud ning samamoodi kui iga päev loob kevad toredaid muutusi nii looduses kuiwomens-healthinimestes, nii toimub ka Euroopa teadusruumis just kevadel pidevalt midagi. 7RP valmistub uueks taotlusvooruks, mis enamike valdkondade puhul peaks avanema juuli lõpus. Tööprogramm on lubatud avalikustada siiski varem, vastavalt komisjoni ametnike lubadustele saab see toimuma mai lõpus, ning juunikuusse on plaanitud nii avalik infopäev kui partnerlusüritus. Alljärgnevalt lähenevatest sündmustest mõne sõnaga lähemalt.

7RP raames kulgev, ent mõneti iseseisvunud programm Innovative Medicines Initiative ehk IMI valmistub samuti uueks taotlusvooruks, mis peaks avanema juba juunis. 20. aprillil 2011 riputati ka IMI kodulehele www.imi.europa.eu lõplik teemade nimistu koos nende üksikasjalise kirjeldusega. Taotluste lühivormi ehk Expression of Interest’i (EoL) esitamise tähtaeg on plaanitud oktoobrisse.

Tutvustamaks IMIga seonduvat toimub 12.05.2011 Budapestis IMI Stakeholder Forum. Üritus on tasuta, ent vajalik on registreerumine. Lähem info IMI kodulehel (avalehel eraldi nupuke).

9. juunil Brüsselis toimuvale 7RP tervise valdkonna infopäevale on registreerimine avatud, registreerimisvorm asub siin. Infopäev edastatakse ka veebikanaleid pidi, vastav link listakse üritust kajastavale veebilehele vahetult enne üritust.

Neil, kel projekti idee valmimisjärgus, on soodne võimalus kohtuda oma projekti partneritega vastaval partnerlusüritusel 10. juunil Brüsselis Radisson Blu Royal Hotel’is. Registreerimine ja lähem info ürituse kohta veebilehel http://www.b2match.eu/fp7health2011.

Nagu eelmiseski infokirjas mainitud, avaneb 7RP tervise valdkonna uus taotlusvoor juuli lõpus. Värske ülevaade toimuvast saab edastatud 13. mai hommikupoolikul Athena konverentsikeskuses (vt järgmine üritus). Äsja on selgunud ka eelmise taotlusvooru tulemused, lähipäevil peaksid kõigi taotluste koordinaatorid saama ka vastava teavituskirja.

13.05.2011 toimub Athena konverentsikeskuse VIP saalis biotehnoloogiasektori ettevõtluse rahastamist käsitlev koolitus. Koolitajaks on Kadri Vunder LSVenture’st (Šveits). Üritus korraldatakse Regionaalarengufondi Eesti-Läti programmi Boost Biobusiness raames. Kuivõrd üritus toimub koostöös Läti kolleegidega, siis on Tartusse tulemas ka mitmed biotehnoloogia alal tegevad inimesed Lätist.

Et 13.05.2011 saaks toimuma koolitusega paralleelne partnerlusüritus, tagatakse ürituse korraldajate poolt kogu päeva vältel Athena konverentsikeskuses võimalus (ruum, lauad, toolid) kohtumiseks partnerite ja kolleegidega.

Kell 11 algavale  koolitusele eelneb kell 9 algav 7RP tervise valdkonna ja COSTi uudiseid kajastav infohommik. Lähemalt 13.05.11 toimuvast vt SA Archimedese teaduskoostöökeskuse kodulehelt; seal on võimalik ka üritusele registreeruda.

Muud üritused
7RP projekt FUTURAGE kutsub ELi liikmesmaade esindajaid vananemise ja sellega seonduvaid tervishoiulisi küsimusi käsitlevale seminarile Futurage stakeholder worshop 2, mis toimub 18. mail Londonis. Saadaval on mõned reisitoetused. Ürituse kohta leiate infot projekti kodulehelt www.futurage.group.shef.ac.uk/.

7RPst rahastatav ELi ja Uus-Meremaa koostööprojekt FRENZ korraldab 5.–8. juulil 2011 Uus-Meremaal Rotoruas seminari rasvumise, diabeedi ja keskkonnatingimuste omavahelistest seostest. Üritusele oodatakse täiendavalt eksperte Euroopast, sobivate kandidaatide osalus- ja reisikulud kaetakse. 9. maini on võimalik esitada motivatsioonikiri ja taotleda seminaril osalemise stipendiumit. Infot projekti ja ürituse kohta leiate veebilehelt www.frenz.org.nz. Vajadusel täiendav info Argo Soonelt.

Paljud uudised kajastuvad ka projekti Fit for Health kodulehel www.fitforhealth.eu ning mitmed raamprogrammiga seotud tegevused leiavad põhjalikumat käsitlemist projekti kuukirjas, mille leiate siit. Head lugemist!

Argo Soon
argo.soon@archimedes.ee

Kommenteerimine on suletud