Mart Saarma valiti ERC teaduskomitee liikmeks

Euroopa Komisjon valis Euroopa Teadusnõukogu (ERC) juhtivasse teaduskomiteesse seitse uut liiget, nende hulgas ka eesti teadlase Mart Saarma.

Saarma

ERC on esimene üle-euroopaline nn „eesliini teadust“ rahastav organisatsioon, mille eesmärk on innustada Euroopa andekamaid teadlasi ja insenere esitama oma ettepanekuid mis tahes valdkonnas.

ERCd juhtiv teaduskomitee koosneb 22 väljapaistvast teadlasest ja õpetlasest, kelle hulgas on ka mitu Nobeli preemia laureaati. Komitee ülesandeks on defineerida teaduse rahastamisstrateegiaid ja esindada Euroopa teadlaskonda innovatiivse teaduse edendamisel. Uued liikmed on ametis kuni 2013. aasta lõpuni.

Prof Mart Saarma on molekulaarbioloog, kes on uurinud valdavalt närvikasvufaktoreid ja nende toimet molekulaarsetele mehhanismidele, aga ka näiteks taimede viirusi ja viirusresistentsust. Saarma on töötanud ja õpetanud nii Tartu Ülikoolis, Tallinna Tehnikaülikoolis kui Helsingi Ülikoolis, aastast 1990 on ta Helsingi Ülikooli biotehnoloogiainstituudi direktor ja professor.

Lähem info teadusnõukogu kohta: http://erc.europa.eu.

Kommenteerimine on suletud