Ameerika Ühendriikides toimub detsembris tippkohtumine NNI 10. aastapäeva tähistamiseks

aboutsummit

Gaylord National Convention Center

NNI – Rahvusliku Nanotehnoloogia Üleskutse (National Nanotechnology Initiative) kümnenda aastapäeva tähistamiseks toimub 8.–10. detsembril Washington D.C. lähedal asuvas Gaylord Nationali konverentsikeskuses tippkohtumine.

NNI koosneb 25 föderaalbüroo poolt nanotehnoloogiaga seotud ühistegevustest, mille eesmärk on olnud pöördeliste tehnoloogiliste läbimurrete teostamine.

NNI tippkohtumine toob kokku nanotehnoloogia alase teadus- ja arendustöö liidrid, poliitilise ja ärieliidi ning täidesaatva võimu esindajad koos NNI poolt sponsoreeritud nano tipptehnoloogiatega.

Olulisem programmis

Nanoinnovatsiooni väljapanek: kommertskasutuseks arendatava nano tipptehnoloogia presentatsioonid. Tehnoloogia esitlejatele on avatud litsentseerimine, partnerlus ja investeerimisturg.

Kõnelejad ja komitee istungid: läbimurdeliste tehnoloogiate turustamine, energiatehnoloogia skaleerimine ja rahastamine, Valge Maja ja Hilli seisukohad, regionaalsete klastrite ülesehitus.

Konverentsieelne töötuba: programmijuhtidega kohtumine NNI büroodest, agentuuri prioriteetide ja ettepanekutele seatavate kriteeriumite selgitamine, tuleviku projekti võimaluste arutamine eraldi peetaval ühepäevasel istungil.

NNI on 2001. aasta finantsraporti koostamise ajal rajatud programm, mille eesmärk on koordineerida föderaalset nanotehnoloogia alast teadus- ja arendustööd.

Kommenteerimine on suletud