Teaduste Akadeemia võtab vastu taotlusi teadlasvahetuses osalemiseks

Eesti Teaduste Akadeemia võtab kuni 15. novembrini vastu taotlusi akadeemilises teadlasvahetuses osalemiseks 2011. aastal.

Eesti Teaduste Akadeemia ja tema välispartnerite vahel on sõlmitud koostöölepingud, millega sätestatud teadlaste ekvivalentses vahetuses on võimalik osaleda kõigil Eesti teadlastel, kelle kvalifikatsioon vastab partnerakadeemia poolt esitatud nõuetele ja kes töötavad ülikoolis või teadusasutuses ning täidavad vastavalt teadus- ja arendustegevuse korralduse seadusele evalveeritud sihtfinantseeritavaid teadusteemasid. Samuti võivad osaleda tunnustatud teadusliku renomeega üksikteadlased.

Partnerorganisatsioonide nimekiri ja tingimused on üleval Teaduste Akadeemia veebilehel aadressil http://www.akadeemia.ee/et/suhted/teadlasvahetus/partnerid.

Etteantud limiidi piires tasub vahetuse korras Eestit külastava teadlase vastuvõtukulud Eesti Teaduste Akadeemia, Eesti teadlase kulud sihtriigis sealne partnerakadeemia. Lisainfo lähetuse taotlemise kohta ja vajalikud taotlusvormid on üleval veebilehel http://www.akadeemia.ee/et/suhted/teadlasvahetus/info.

Üldiselt peavad Eesti teadlased esitama taotluse Eesti Teaduste Akadeemiale, erandiks on lähetused Soome – sel puhul peab Soome koostööpartner pöörduma Soome Akadeemia poole. Eesti teadlased saavad Eesti Teaduste Akadeemialt taotleda oma Soome koostööpartnerite Eestis viibimise kulude katmist, täpsem info ja taotlusvormid veebilehel http://www.akadeemia.ee/et/suhted/teadlasvahetus/vastuvott.

2011. aasta taotlusi saab esitada hiljemalt 15. novembriks Eesti Teaduste Akadeemia välissuhete talituse aadressil: Kohtu 6, 10130 TALLINN.

Lisainfo ja konsultatsioonid telefonil 644 8677 (Anne Pöitel, anne.poitel@akadeemia.ee) ja 645 1925 (Piret Press, piret.press@akadeemia.ee).

Kommenteerimine on suletud