Noorte leiutajate konkurss ootab ideid abivajajate aitamiseks

Sihtasutus Archimedes ootab kuni 31. oktoobrini õpilaste töid noorte leiutajate riiklikule konkursile, mille teemaks on „Aitame abivajajaid“.

invention_250x251

Osalema on oodatud kõik õpilased esimesest kuni kaheteistkümnenda klassini, võistlus toimub kolmes vanuserühmas.

Selleaastasele konkursile esitatavad leiutised peavad lahendama mõne abivajaja probleeme. „Leiutis ei pea olema sugugi keeruline. Oodatud on kõikvõimalikud ideed, millest kellelgi abi võiks olla – olgu nendeks siis kas vanurid, puuetega inimesed, bussi- või trammijuhid, pereliikmed või kes iganes,“ rääkis Sihtasutuse Archimedes teaduse populariseerimise üksuse juhataja Terje Tuisk.

Konkursi auhinnafond on 400 000 krooni. Parimaid leiutajaid ja nende juhendajaid ootavad rahalised preemiad, lisaks on edukaimale koolile välja pandud esemeline auhind.

Esmakordselt korraldati konkurss 2008. aastal, siis mõtlesid noored välja pisiasju, mis muudaksid elu paremaks. Möödunudaastasele konkursile teemal „Hoiame kokku!“ laekus arvukalt leiutisi, mis aitaksid midagi kokku hoida tervel perel. Kahe senise toimumisaasta jooksul on konkursile esitatud kokku 1258 tööd ja esindatud on olnud 129 kooli.

Konkursile tööde esitamise tähtaeg on 31. oktoober. Lisainfo konkursi tingimuste, tööde esitamise ja nõuete kohta on üleval konkursi veebilehel http://archimedes.ee/teadpop.

Noorte leiutajate konkurssi rahastab Haridus- ja teadusministeerium, konkurss toimub koostöös Sihtasutusega AHHAA ja Eesti Disainikeskusega.

Kommenteerimine on suletud