Eesti teadlane pälvis Euroopa Teadusuuringute Nõukogu alustava teadlase grandi

Euroopa Teadusuuringute Nõukogu (ERC) annab kolmandat aastat välja grante silmapaistval tasemel alustavatele teadlastele, sel aastal sai grandi ka Cambridge’i ülikoolis töötav Toomas Kivisild.

Kivisild kaitses doktorikraadi 2000. aastal Tartu Ülikoolis prof Richard Villemsi juhendamisel. Praegu töötab ta Suurbritannias Cambridge’i ülikoolis teemal „An inter-disciplinary approach for identifying evolutionary active regions in the human genome“.

Kivisild on teine eestlane, kes on pälvinud ERC alustava teadlase grandi. Sel aastal esitati konkursile pea 3000 granditaotlust, edukaks osutusid neist 427 teadlast 39 riigist. Kuni 1,5  miljoni euro suurused grandid on mõeldud teadlaste läbimurdeliste ideede elluviimiseks kõigis uurimisvaldkondades.

„Grantide näol investeerib ERC nii uutesse projektidesse kui uude talenti,“ ütles uurimistegevuse, innovatsiooni ja teadusevolinik Máire Geoghegan-Quinn, kes avaldas lootust, et tulevikus võib ERC finantseeritud tipptalente näha Nobeli laureaatide nimekirjas, pidades silmas 2007. aastal ERC alustava teadlase grandi pälvinud Konstantin Novoselovi hiljutist Nobeli preemiat.

2007. aastal loodud Euroopa Teadusuuringute Nõukogu grantide kogueelarve aastatel 2007–2013 on 7,5 miljardit eurot.

 

Lisainfo:

 

Alustavate teadlaste 2010. aasta grandivooru statistika
Euroopa Teadusuuringute Nõukogu

Kommenteerimine on suletud