Teadushuvilised õpilased peavad Viitnas laagrit

8.–10. augustini koguneb Viitna puhkekeskusesse Õpilaste Teadusliku Ühingu suvelaagrisse üle kuuekümne teadushuvilise noore. Sel aastal räägitakse selgusest ja selgusetusest erinevates teadusvaldkondades.

Iga-aastane suvelaager annab teadushuviga õpilastele võimaluse omavahel suhelda ja oma teadusalaseid teadmisi täiendada. „Selline kokkupuutepunkt on teadushuvilistele noortele väga oluline, sest sellele vanusegrupile suviti kuigi palju intellektuaalse suunitlusega ajaveetmisvõimalusi ei ole,“ rääkis laagri korraldaja Terje Tuisk Sihtasutusest Archimedes.

Laagris peavad loenguid mitmed oma ala tippteadlased ning noored saavad aimu nii reaal-, sotsiaal- kui ka humanitaarteaduste tänapäevastest olulistest suundadest. Osalejatelt eeldatakse aktiivset sekkumist ning ideede avaldamist, mida teadlaste kaasabil formuleeritakse teaduslikuks mõtteks.

Laagri programmi pani kokku EBSi professor Peeter Lorents. Laagris esinevad David Vseviov, Jüri Allik, Enn Kasak, Natalja Viilmann, Sirje Keevallik, Maria Talihärm, Toomas Kaevand ja Peeter Lorents, kes kõik avavad üldteemat oma valdkonna raames. Laagri teisel õhtul peetakse dispuuti, kus noored argumenteerivad põnevate väidete poolt või vastu.

Kaheksakümnendatel asutatud ÕTÜ on juba mõnda aega taas tegutsenud ja teadushuviliste noorte suvelaagrit peetakse Viitnal juba kuuendat korda. ÕTÜ tegevust koordineerib Sihtasutus Archimedes, ühingu tegevuse taastamise juures on olnud aktiivselt tegevad paljud ÕTÜ vilistlased.

Lisainfot Õpilaste Teadusliku Ühingu kohta saab Sihtasutuse Archimedes teaduse populariseerimise üksuse veebilehelt.

Õpilased ÕTÜ laagris

Õpilased ÕTÜ laagris

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga