6,4 miljardit eurot teadusele ja innovatsioonile: 7. raamprogrammi uued projektikonkursid

Eile kuulutas teadusvolinik Máire Geoghegan-Quinn välja 7. raamprogrammi projektikonkursside uue vooru, millega jagatakse teadusuuringutele ja innovatsioonile 2011. aastal ligi 6,4 miljardit eurot. Enamus konkursse kuulutatakse ametlikult välja 20. juulil.

Näiteks eraldatakse sel aastal tervishoiule üle 600 miljoni euro ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teadusuuringuteks 1,2 miljardit eurot. Euroopa Teadusnõukogu välja valitud parimad loovteadlased saavad üle 1,3 miljardi euro ja 7000 teadlase liikuvustoetusteks eraldatakse Marie Curie meetmete kaudu kokku 772 miljonit eurot.

Eriliseks prioriteediks on sel aastal väikesed ja keskmise suurusega ettevõtjad (VKEd), kellele on suunatud peaaegu 800 miljonit eurot ja esimest korda on mitmes valdkonnas selle jaoks eraldi sihtotstarbelised eelarved. Näiteks tervishoiu, teadmistepõhise biomajanduse, keskkonna ja nanotehnoloogia valdkonnas peab VKEde osalus mitme teemavaldkonna puhul ulatuma 35%ni kogueelarvest.

Seitsmenda raamprogrammi projektikonkursside eelarve 2011. aastaks on 6,4 miljardit eurot, mis on 12% rohkem kui eelmisel aastal (5,7 miljardit) ja 30% rohkem kui 2009. aastal (4,9 miljardit).

Projektikonkursi kutsed on üleval CORDIS-es.

Vaata ka:

Komisjoni pressiteadet uue taotlusvooru avanemise kohta.
Eilset pressikonverentsi volinik Geoghegan-Quinniga.
Komisjoni projekti “Innovaatiline liit” Facebook’i lehekülge.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga