Algab õpilaste teadustööde hindamine

1. märtsil lõppes tööde esitamine riiklikule õpilaste teadustööde konkursile. Tähtajaks laekus sihtasutuseleresearchpaper Archimedes 74 uurimistööd, mis on ligi kolmandiku võrra rohkem kui eelmisel aastal. Konkursil osaleb sel aastal 87 õpilast (mõned tööd on valminud meeskonnatööna) 29 koolist.

60 tööd laekus gümnaasiumitaseme õpilastelt ja 14 põhikoolist. Temaatiliselt jagunevad tööd järgmiselt: 34 loodus- ja tehnikateadustes ning 40 sotsiaal- ja humanitaarteadustes. Esimesse ossa kuuluvad geoloogia, erinevate veekogude veeseisundi uuringud, samuti on mitmed noored uurinud inimeste teadlikkust erinevate haigustega kaasnevatest riskidest jms. Teises osas on hulgaliselt koduloo-, uue meedia kasutusvõimaluste ja kirjandusuuringuid.

5. märtsil koguneb konkursi seitsmeliikmeline hindamiskomisjon ja asub töid hindama. Lisaks hindab iga tööd ka kitsama eriala ekspert väljastpoolt komisjoni. Esimesed tulemused selguvad 24. märtsiks, kui komisjon teeb otsuse selle kohta, millised tööd pääsevad konkursi teise vooru. Vestlusvoor toimub 1. aprillil Tartus, konkursi tulemused selguvad 17. aprillil Tallinna Reaalkoolis toimuval Õpilaste Teadusliku Ühingu aastakonverentsil.

Õpilaste teadustööde riiklikku konkurssi korraldatakse juba alates 2002. aastast. Selle aja jooksul on konkursile esitatud 471 teadustööd.

Lisainformatsioon konkursi kohta www.archimedes.ee/teadpop

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga