Võimalus kandideerida rahvusvahelisse noorte teaduslaagrisse Soomes – MILLENNIUM YOUTH CAMP 2010

30. novembrini 2009 võetakse vastu kandidaate Soome rahvusvahelisse teaduslaagrisse MILLENNIUM YOUTH CAMP 2010

Avalduse vorm ja laagri esialgne kava on nähtavad veebis.

Esimene Millennium Youth Camp (MY Camp) toimub 6.–13. juunil 2010 Helsingis. Laager leiab aset Soome Tehnoloogia Akadeemia, Soome LUMA-keskuse, Haridusministeeriumi ja kooliklubide keskuse koostöös.

Samal nädalal tehakse teatavaks ka ühe miljoni dollari suuruse 2010. aasta Millennium Technology Prize’i võitja, mida Soome president annab välja kord kahe aasta jooksul.

MY Camp on mõeldud matemaatika, loodusteaduste, infotehnoloogia ja teiste tehnoloogiate huvilistele 16–19-aastastele noortele üle maailma. Laagrisse pääseb 30 osalejat, neist kümme Soomest.  Kogu tegevuse ja ka reisikulud katavad korraldajad.

Osalejad valitakse avalduste alusel, avalduste esitamise tähtaeg on 30. november 2009 ja laagrisse pääsenute nimed tehakse teatavaks 15. märtsil 2010.

Eestlased 2008. aastal foorumil Soomes. Karl Haljasmets tutvustab oma grupi loodud padi-maseerijat, mis aitab koolielu mugavamaks muuta

Eestlased 2008. aastal Soomes foorumil. Karl Haljasmets tutvustab oma grupi loodud padi-masseerijat, mis aitab koolielu mugavamaks muuta.

Laager koosneb loengutest, töötubadest, ettevõtete ja ülikoolide külastustest ning muust ühistegevusest. Peamised teemad on keskkonnateadused ja -tehnoloogia (kliimamuutused, taastuvad loodusvarad, taastuvad energiaallikad, vesi jne), info- ja kommunikatsioonitehnoloogiad ja digitaliseerimine ning matemaatika.

Ürituse kõrgpunktiks on osalemine Millennium Technology Prize’i auhinnatseremoonial.

2008. aasta sarnasel üritusel International Millennium Youth Forumil osalesid meie tublimad noored leiutajad.

Kontakt ja lisainfo (ka eesti keeles): Merike Kesler, e-post: merike.kesler@kerhokeskus.fi.

Terje Tuisk
SA Archimedes
teaduse populariseerimise büroo juhataja
terje.tuisk@archimedes.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga