Lühiuudiseid

23. juunil 2009 kiitis Euroopa Komisjon heaks 7RPs rakendatava keskmise personalikulu arvestamise metoodika vastuvõetavuse kriteeriumid (Brussels, 23 June 2009 C(2009) 4705 final).
Vt ftp://ftp.cordis.europa.eu/pub/fp7/docs/ fp7-average-personnel-costs_en.pdf.

15. juunil 2009 otsustas Euroopa Komisjon mitte muuta raamprogrammis seni kehtivat hüvitamisele kuuluvate kaudsete kulude määra (60%).
Vt http://cordis.europa. eu/fp7/home_en.html.

Rootsi riiklik innovatsiooniagentuur VINNOVA avaldas ülevaate Euroopa T&A raamprogrammide prioriteetide seadmise kohta (Priority-setting in the European Research Framework Programmes). Aastaid Euroopa Komisjonis töötanud eksperdi Dan Andrée koostatud raport sisaldab raamprogramme alates esimesest ja esitab ka ettepanekuid 8. raamprogrammiks. Huvitava lugemise, mis esindab vaid autori seisukohti, leiab aadressilt:  http://www.vinnova.se/upload/EPiStorePDF/va-09-17.pdf.

 31. augustist 2. septembrini korraldavad rootslased konverentsi „Teadmiste kolmnurk: tuleviku Euroopa kujundamine“
Konverentsi kontekst:
Et saavutada Euroopa ühiskonna jätkusuutlikkust, on kiirendatud korras vaja arendada uusi tooteid, teenuseid ja infrastruktuure ning teha need kättesaadavaks. Olulised uuendused on vajalikud globaalsetele väljakutsetele vastu astumiseks ja Euroopa globaalse konkurentsivõime tõusu stimuleerimiseks. Selle saavutamiseks on va jalik kõigi valdkondade hariduse ja teaduse panus kõikidesse ühiskonna sektoritesse. Hästi funktsioneeriva teadmiste kolmnurga (haridus-teadus-innovatsioon) tähtsust on rõhutatud Euroopa Ministrite Nõukogu igal Lissaboni strateegiale pühendatud tippkohtumisel.
Lähemalt: http://www.se2009.eu/en/meetings_news/2009/8/31/the_knowledge_triangle_shaping_the_future_of_europe

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga