Teadus- ja innovatsioonimeedia konverents „Bermuda kolmnurk”

Olete oodatud teadus- ja innovatsioonimeedia konverentsile „Bermuda kolmnurk”, mis toimub 9. septembril 2009. a Tallinnas Nordic Hotel Forumis. Registreerumine on juba alanud.

2008. aasta aprillis toimunud konverentsi „Teadus – tumm või tummine?” järel on teaduse ja meedia suhted positiivses suunas liikunud, aga siiski näib, nagu oleks kusagil „Bermuda kolmnurk”, kuhu kaob info teaduse ja innovatsiooni kohta.

  • Miks Eesti meedias teadusest nii vähe juttu on? Kas teadlased ei taha oma tegemistest rääkida või ei suuda meedia nende häält kuuldavaks teha?
  • Miks vaatamata arvukatele kampaaniatele inimesed ikka veel ei adu, mis on innovatsioon?
  • Kas teadus ja innovatsioon on üldse teemad, mis meile korda lähevad?

9. septembril Tallinnas Nordic Hotel Forumis toimuv konverents lahkabki küsimusi, kuhu info kaob ning kes, kas ja mida peaks ette võtma, et sellest kolmnurgast välja saada.

Konverentsi avab Euroopa loovuse ja innovatsiooni aasta saadik, Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi. Peaesinejaks on EuroNewsi toimetaja Corantine Guillot (European Science Magazine „Futuris“, peatoimetaja). Teiste hulgas vaevad teaduse ja innovatsiooni, meedia ja ühiskonna ebakõlasid Madis Võõras (EAS), Mart Raudsaar (TÜ, ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituut), Madis Metsis (TTÜ, matemaatika-loodusteaduskond), Margus Maidla (TA ja Kuku raadio, teadusajakirjanik), Martin Vällik (skeptik.ee) ning Tiina Kangro (Haridusmeedia OÜ, Linnaleht).

Konverents lõpeb paneeldiskussiooniga.

Konverentsile on oodatud teadlased ja innovaatorid, ajakirjanikud, teaduse populariseerijad, teaduse, innovatsiooni ja meedia vahendajad, üliõpilased, õpetajad ja kõik teised huvilised. Üritus on osalejatele tasuta, vajalik on registreerumine, mida saab teha konverentsi veebilehel.

Loovuse ja innovatsiooni aasta raames toimuvat üritust korraldavad Sihtasutus Archimedes, Euroopa Komisjoni Eesti esindus, Haridusmeedia OÜ, Haridus- ja Teadusministeerium, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Eesti Teaduste Akadeemia.

Lisainfo konverentsi kodulehelt www.archimedes.ee/teadusmeedia2009 või Karin Kaselt (SA Archimedes) karin.kase@ archimedes.ee.

Margit Lehis
SA Archimedes
Teaduse populariseerimise konkursside koordinaator

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga