Euroopa Teadusuuringute Ühiskeskuse ja Euroopa Parlamendi konkurss ühisürituste korraldamiseks

Euroopa Teadusuuringute Ühiskeskus (JRC) koostöös Euroopa Parlamendiga kuulutas välja konkursi ühisürituste korraldamiseks pilootteemal “Teadus kohtub Parlamendiga” ning “Teadus kohtub regioonidega”.

Konkursi eesmärgiks on lähendada teadlasi ja poliitikuid, aidata kaasa vastastikusele mõistmisele, arutada kohaliku tähtsusega poliitikaküsimuste teemadel kasutades teaduslikke tõendeid, tuua teadus kodanikele lähemale ning suurendada inimeste usaldust teaduse vastu, näidates selle olulist panust ühiskonnale.

Kavas on  toetada kuni 28 üritust eelarvega kuni 30 000 eurot. Taotlusi võib esitada nii ühepäevase ürituse (töötuba või konverents) kui ka mitmepäevaste innovatsioonilaagrite korraldamiseks.
Kaasatud peaksid olema nii kohalikud poliitikakujundajad, teadlased kui avalikkuse esindajad. Innovatsioonilaagrid peavad kaasama nii avaliku sektori, teadlaskonna, ettevõtluse kui ka kodanike ühiskonna esindajaid.

Taotluste esitamise tähtaeg on 1. juuni.

Konkursi info on saadaval: https://ec.europa.eu/jrc/en/science-meets-parliamentscience-meets-regions/call
Küsimustele vastab: JRC-INFO-SMP-SMR@ec.europa.eu

Eriti teretulnud on järgmised teemad:

–          töökohad ja majanduskasv;
–          jätkusuutlik areng;
–          energia ja kliimamuutused;
–          toiduohutus;
–          ränne ja demograafia.

Taotlusi saavad esitada parlamendid, riigiasutused ning kohalikud omavalitsused. Teadusorganisatsioone kaasatakse projektidesse kas üritustele eelnevate uuringute läbiviimiseks või siis toimunud üritusel esile kerkinud küsimustele teadusliku vastuse leidmiseks.

 

Ülle Must
JRC Eesti kontakt
ulle.must@etag.ee

Kommenteerimine on suletud