Euroopa Liidu teadusuuringute ja innovatsiooni raamprogrammi konverents „Mis on Horisondi taga?“

Eesti Teadusagentuur kutsub teid osalema 7. märtsil kell 10.00-17.00 konverentsil „Mis on Horisondi taga?“. Konverents toimub Tallinnas, Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn konverentsikeskuses.

9. EL teadusuuringute ja  raamprogrammi kujundamine on täies hoos. Toimuvad konsultatsioonid ning ootusärevad arutelud järgmise raamprogrammi ülesehituse ja osalemise võimaluste arengute üle. Euroopa Komisjon valmistub 9. raamprogrammi eelnõu avaldamiseks kohe pärast 2021+ EL eelarveraamistiku (MFF) ettepaneku esitamist 2018.a. maikuus.

Senine sõnum Euroopa Komisjonilt on, et 9. raamprogramm saab olema H2020 evolutsioon, mitte revolutsioon – teisisõnu suur osa programmist jätkub. Kaks peamist uuendust saavad olema Euroopa innovatsiooninõukogu (EIC) ja teaduse ja innovatsiooni missioonide loomine raamprogrammi globaalsetele väljakutsetele pühendatud alaprogrammis.

Konverentsi “Mis on Horisondi taga?” eesmärgiks on anda ülevaade Eesti osalusest EL TAI raamprogrammis Horisont 2020, näidata Eesti osalejate tugevusi ja eeliseid ning arutleda võimaluste üle järgmises raamprogrammis.

Oma kogemustest praeguses raamprogrammis räägivad teadlased ja ettevõtjad. Järgmise raamprogrammi kujunemise protsessi ning osalusvõimalusi avab Euroopa Komisjoni esindaja, paneeldiskussioonis otsime võimalusi kaasa lüüa raamprogrammi kujundamisel ning maksimaalse kasu saamisel selles osalemisest – arvestades kestvat turbulentset väliskeskkonda. Päeva teises pooles on osavõtjatel võimalus osaleda valdkondlikes aruteludes Eesti osaluse kasvatamise ning meie eeliste parema kasutamise teemal.

Konverentsile registreerumise tähtaeg on 1. märts.

Konverentsi kava ning registreerumine: http://www.etag.ee/uritus/horisont-2020-konverents/

Lisainfo: Silver Lätt, Eesti Teadusagentuuri välisteaduskoostöö osakonna juhataja, Silver.latt@etag.ee

Kommenteerimine on suletud