Avalik arutelu Euroopa kultuuripärandi digitaalse platvormi üle on avatud kuni 14. jaanuarini

Euroopa Komisjon on käivitanud avaliku arutelu Euroopa kultuuripärandi digitaalse platvormi Europeana üle. Europeana pakub ligipääsu üle 5300 raamatukogu, arhiivi, muuseumi ja galerii audiovisuaalsele kogule üle Euroopa ning selle digitaalne raamatukogu tagab juurdepääsu enam kui 53 miljonile digiteeritud teosele ‒ raamatutele, muusika- ja kunstiteostele.  Kollektsiooni temaatiline haare on lai -  kunst, mood, muusika, fotograafia ja I maailmasõda.

Platvormi saavad kasutada kultuuri- ja loomespetsialistid, teadlased, õpetajad, aga ka kõik, kes on huvitatud digitaalkultuurist.

Oma soovitused ja arvamused saab esitada kuni 14. jaanuarini 2018. Euroopa Liidu kodanikud saavad vastata oma emakeeles – küsitlus on kättesaadav kõigis EL ametlikes keeltes: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/europeana

 Esitage ka Eesti arvamus!

 

Täiendav info Eesti Teadusagentuuris
Ülle Must
ulle.must@etag.ee

Kommenteerimine on suletud